Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valaki alátámasztaná nekem...

Valaki alátámasztaná nekem azt az állítást, miszerint a szőke, világos bőrű, szemű gyerekek betegesebbek mint a barnább társaik? Tisztára hülyeségnek tartottam de már elbizonytalanodtam,

Figyelt kérdés
Ugyanis a gyerekem ilyen típus (sajnos vagy nem?) az utóbbi hónapokban többször meg is volt fázva és a doki szerint is biztos mert ilyen kis világos bőrű, hóka, nem árt egy vérvétel, bla..bla. Én is mindig ilyen voltam mégsem voltam vérszegény meg beteges, szóval én cáfolom, viszont a párom családjában mindenki barna (sokszor romáknak nézik őket emiatt)és hát ők tényleg majd kicsattannak, meg szerintük is gyenge a gyerek mert fehér, stb.. Ez döbbenet. Szerintetek? Van benne igazság? Másrészt kérdezem én, egy kreolabb bőrű gyereknél kizárt a vérszegénység? Ez csak a fehér típusok "betegsége"? Miért?

2013. ápr. 5. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezen még sosem gondolkodtam, de nem igazán látok benne rációt. Én szőke vagyok, kék szemű, világos bőrű, a húgom barna bőrű, barna hajú, barna szemű.

Én 3 éves koromig voltam nagyon beteges, amíg ki nem vették az orrmandulámat, onnantól, mintha elvágták volna.:) 17 évesen lettem allergiás, azóta egyre több dologra vagyok, de beteg nagyon-nagyon ritkán vagyok.

A húgom egész gyerekkorát átbetegeskedte, vérszegény és most 20 évesen migrénes fejfájással küzd.

Szerintem ez inkább az alkatunkkal lehet összefüggésben. Én gyerekként rossz evő voltam, de a béres csepptől szépen kikerekedtem.:) Nem vagyok kövér, de sovány sem. A húgom mai napig egy csontkollekció, egyszerűen hiába akar nem tud hízni. Többször volt már kiszáradva és többször is lesz beteg, mint én.

Viszont érdekes, hogy neki meg a fogai sokkal jobbak, mint nekem. Én alig eszem édességet, de sok lyukas fogam van, ő meg állandóan tömi magát csokival mégis csak 18 éves kora körül lett egyetlen pici lyuk az egyik fogán.:)

Ez szimplán genetika, szerintem nem sok köze van a bőr-, haj-, szem színhez.

2013. ápr. 6. 06:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit, hogy azt is mondják, hogy a világos szeműeknek hamarabb elromlik a szeme, mégis minden szemüveges ismerősöm barna szemű az én szemem meg, mint a sasé!:)
2013. ápr. 6. 06:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Na ez teljesen hülyeség, erre a legjobb példa vagyok én és a tesóm. Teljes ellentétei vagyunk egymásnak, én falfehér,szőke kék szemű. Ő kreol bőrű, barna haj,barna szemek.

Ő szinte mindenre allergiás, minden télen beteg volt és kb mindent elkapott kiskorában.

Én egyedül egy gyógyszerre vagyok érzékeny és arra a kérdésre,hogy "Nem vagy rosszul?" "Nem vagy vérszegény?" nem,köszönöm semmi bajom.

Szóval nálunk teljesen fordítva van, és pont én vagyok az akinek az egészségért aggódnak.

Ez genetika,nem függ össze a bőr vagy a hajszínnel.

2013. ápr. 6. 19:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha ez igaz lenne, akkor az északi népek: izlandiak, finnek, svédek, norvégok összességében betegesebbek lennének mint a mediterrán vidéken élő olasz, spanyol, postugál, görög emberek? Na, ne már... Ugye ezt egy orvos sem gondolja komolyan?
2013. ápr. 6. 21:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Sajnos mindkét fiam ebbe a kategóriába tartozik és azt kell mondanom hogy igaz ez az állítás, mi is rengeteg orvostól hallottuk már, de én is tapasztalom, főleg a nagyfiamnál, mert ő már iskolás, a kicsi pedig még nem jár közösségbe. A nagy mai napig kétszer annyit beteg, mint a barna bőrű és szemű társai és hosszabb ideig is tart mire kimászik pl. egy egyszerű náthából is. Bosszantó, de sajnos nem tudok ellene mit tenni.
2013. ápr. 7. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!