Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hová forduljak? Mit csináljak?

Hová forduljak? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, de...

4és fél éves a fiam, imádott oviba járni, meg anno bölcsibe is. Múlthéten kedden fájt a foga, felhívtak elmentem érte, elmentünk a fogászatra rendbe volt. Szerdán semmi baj nem volt, volt oviban is. Csütörtökön reggel ahogy bértünk az oviba, elkezdett sírni (nagyon),hogy fáj neki. Nem hagytam ott vissza mentünk orvoshoz, kitisztította, pénteken már otthon maradtunk arra az egy napra. Egész hétvége alatt meg sem említette a fogát, majd kedd reggel ismét "fájt". Aztán megbeszéltük,hogy ez nem jó dolog, becsapni a másikat blablabla. El is fogadta, beismerte,hogy nem fáj, de nem akar oviba menni. A héten eddig minden áldott nap üvöltött, a mai nap egyenesen katasztrófa volt. Mit tudok tenni azon kívül,hogy beszélgetünk sokat. Valami történhetett? Vigyem pszichológushoz? Vagy mit tegyek?

2013. ápr. 5. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Elso körben a gyereket kérdeznem, hogy miért nem akar menni, aztán meg az ovonot, hogy történt e valami.
2013. ápr. 5. 08:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezeken már túl vagyok! Sokat beszélgetünk! Egyik kislány bántotta, de az ekkora problémát nem okozhat. Ovónők szerint nem történt semmi.
2013. ápr. 5. 08:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg belőle kiszedni valahogy. Mondd meg, hogy így nem tudsz segíteni a problémáján, és ha elmondja ketten együtt kitaláltok valamilyen megoldást.
2013. ápr. 5. 08:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Hogyan bántotta? A lányomnak egyszer felhúzta a szoknyáját egy másik lány, és mindenki kinevette, onnantól kezdve nem szerette az ovit sajnos.
2013. ápr. 5. 08:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Elvileg belerúgott, vagy megütötte, ezt annyira nem fejtegettük.
2013. ápr. 5. 08:39
 6/10 anonim ***** válasza:
ha már kifaggattad azt tudom javasolni hogy mesélj valami hasonlót hogy veled mik történtek oviba. ha érzi hogy veled is és mással is megtörténtek megtörténhetnek talán könnyebb lesz.
2013. ápr. 5. 09:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Megfogadom, estére tervezek valami kis játékot, festés, gyurma stb, és közben akkor elkezdek mesélgetni. Annyira kész vagyok!!!

Köszönöm!!!

2013. ápr. 5. 09:51
 8/10 anonim ***** válasza:
6os vagyok remélem segít biztos nagyon rossz így! írd majd meg mi lett!
2013. ápr. 5. 09:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! Megírom! :)
2013. ápr. 5. 10:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ötlet a szerepjáték is, mondjuk bábozás, így a kicsi a báb száján keresztül el tudja mondani, mi történt az oviban:). És ha van időd, olvasd el ezt a könyvet, nagyon jó:

[link]

2013. ápr. 5. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!