Ti hogy oldjátok meg a takarítást amikor otthon van a gyerek is?
Két felmosó,két seprű (nem játék,az nem érdekli) és minimális tisztitószer,és segit ő is.
És nem takaritok minden nap túl sokat (felmosni heti egyszer,plussz kis részt amikor kiborul valami,sepregetni kétszer,porszivó kétszer)
Ezt csak úgy tudod könnyen megcsinálni, ha együtt takaríthat veled. Kicsit tovább tart, de egyszerűbb, minthogy nyűgösködjön. Ezt meg kell csinálni.
Most még megvan benne a gyermeki kíváncsiság, segíteni akarás. Ha most mindig elveszed tőle az örömöt, hogy segíthet, később már ha rá akarod venni, akkor se fog segíteni.
Vegyél neki egy kis seprűt, lapátot, játék porszívót, amíg te a nagyot használod, ő a kicsivel takaríthat.
Mi kb. amióta mászni tud a fiam, mindig együtt takarítunk. Most is, pedig már 4,5 éves múlt, de ha porszívózok, ő is szedi elő az övét, és jön takarítani, meg folyamatosan felmos.
hagyjad, hagy "segítsen" :) addig is Veled van, látod mit csinál
adj a kezébe felnőtt lapátot/seprűt.
a vegyszerezést hagyd akkora, amikor alszik, vagy nincs a közeledben.
vagy: vegyszer helyett használhatsz környezetbarát szereket is: portörléshez, ablakpucoláshoz és vízkőoldó helyett ecetet, zsíroldásra citromot, domestos helyett szódabikarbónát, felmosáshoz a sima vízhez adj eukaliptusz illóolajat...
Egyrészt nekem is segít, ilyenkor mindig megbízom valami neki valóval, és azzal leköti magát. Másrészt jó is, hogy látja mit csinálok, mert ebből is tanul.
Vegyszerekkel csak akkor dolgozok, ha alszik, és nem tudja megfogni, sem beszagolni. Meg amúgy is minimális nálunk a vegyszerhasználat.
Mindig elmagyarázom amúgy neki, hogy mit csinálok, és mihez nyúlhat, és persze elsőre nem értett meg mindent, de idővel meg fogja tanulni.
Amit előttem leírtak, az nálunk is működik: neki is van seprűje, szivacsa. Van, amikor végig "segít", van amikor hamar megunja és megy a dolgára.
Vegyszert csak a fürdőben használok meg néha a konyhában, azt alvásidőben vagy hétvégén oldom meg.
Szia,
nekünk ez vált be: amikor kisebb volt a kisfiam és az etetőszékben maradt, akkor pl. a tízórai elején odaültem mellé, aztán egyedül ette a gyümölcsdarabokat én pedig gyorsan felmostam addig.
Később kapott egy húzható zörgős krokodilt és amikor porszívóztam, ő is jött a krokodillal "segíteni"- néha terelgetni kellett, hogy ne legyen útban, de akkor rászóltam a krokodilra, hogy menjen arrébb :)
Szerintem csak a felmosás az, amiben nem tud segíteni egy pici (és jó lenne, ha nem is járkálná össze ugye...)
20 hónaposan már arra a 10-20 percre be lehet tenni neki egy dvd-t (kisvakont, kis királylány, noddy stb.)
Mi is környezetbarát takarítószereket használunk, nálunk többek között a frosch márja jött be- abból baj nem lehet, ha pl, véletlenül belenyúl. A kicsi miatt és a környezet miatt sem utolsó szempont és nem drágább, mint a normál.
valóban sok türelem kell, de a mosógépbe segíthet bepakolni, a csipeszeket adhatja teregetéskor stb. Igaz, 3-4* annyi időbe telik, de ha mindig azt hallja, hogy mit nem szabad, akkor attól a pici is elkeseredett lesz.
Nálunk csak a felmosásban nem tud segíteni.
Szép napot:
Nálunk is az megy, h kis adagonként kissöprűvel alkotunk ketten. Neki is van, és 14 hós létére keményen próbálkozik. A szivacsot is ügyesen próbálja használni, persze a funkciók nem mindig stimmelnek, pl. mivel is törlünk földet és mivel szájat??:O :D
A másik lehetőség a hordozó. Ez mondjuk nagy babánál már nem könnyű, de egy gyors kör megoldható: háton a gyerek, és végigporszívózod a lakást. Főzésnél is működik, mondjuk gyakran mutatnom kell, h mit csinálok éppen.
A többinél labdázok vele, ő maga hozza, és a pelusmosás stb közben visszarúgom-dobom neki......
Meg én kevés dolgot szoktam egyszerre, pl. csak mosdó tisztítása, csak zuhanytálca, csak vécé... Ennyit kibír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!