Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek tutira fel fogják...

Szerintetek tutira fel fogják venni az oviba?

Figyelt kérdés

Lányom 2010 januári születésű,tehát már betöltötte a 3-at.

Nem tudom,hogy lehetett-e volna évközbe beiratni,de nem is akartam.Viszont már nagyon vágyik arra,hogy mehessen oviba és félek,hogy nem veszik fel,mert itthon vagyok a 1,5 éves fiammal.

Voltunk nyílt napon ahol nem mondtak semmit.Viszont a lányom meg eltűnt a gyerekkel és nem is érdekelte,hogy ott vagyok.Akár ott is hagyhattam volna,de furcsán néztek volna rám! :)

Áprilisban lesz a beíratás és úgy szeretném,ha mehetne!

Még egy kérdés!

Fiam 2014.szeptember 14.-én lesz 3 éves.Akkor ő kezdheti szeptemberben az ovit vagy majd év közben?Azért kérdezem,mert 2014-től 3 éves kortól kötelező az ovi!

2013. márc. 28. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam áprilisban lesz 3 éves, én is most iratom. Nálunk nyílt napon azt mondta az óvodavezető, hogy akik gyeden, gyesen vannak otthon a kisebbik gyerekkel, azoknak a gyerekei hátrább kerülnek a felvételikor, mert idén még az 5 évesek felvétele kötelező mindenképp!

Jövőre a fiadat mindenképpen fel kell venni az oviba, de akkor kezdhet, amelyik napon betölti a hármat.

2013. márc. 28. 12:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi hely van az oviban, előttetek fel kell venni a dolgozó szülők gyerekét, az egyedül álló szülők gyerekeit, a hátrányos helyzetűeket és ha marad hely akkor a te lányod is mehet.
2013. márc. 28. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Elsőre elkeserítő :(

De reménykedem!

Lánykám már itthon pityereg,hogy menni akar és nincsenek barátai :(

Nálunk színcsoportok indulnak,tehát nem vegyes korosztályú csoportok.Vajon akkor esélyesebb,hogy bekerüljön kiscsoportba? Ráadásul a nyáron 2 csoportnak építenek helyet,így 4 helyett 6 lesz!Nagyon reménykedem! :)

2013. márc. 28. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Talán,de ne éljétek bele magatokat. Vidd játszóházba, az talán segít.
2013. márc. 28. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez az ovitól függ, hogy felveszik-e, van-e hely. Az is tőlük függ, hogy mikor kezdhet.

Az én fiam szeptember 25-én született, szeptember 6-án kezdte az ovit (tehát még nem volt 3 éves).

2013. márc. 28. 13:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Nincs a közelben semmi játszóház.Az ovi is 1 órára lesz így is. Amúgy is minden messze van,de ez van!
2013. márc. 28. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
ELVILEG az ovi nem kérdezhet rá sem a tesóra, sem arra, hogy te dolgozol-e. Hivatalosan ezt nem vehetik figyelembe szempontként (mert nem érhet egy gyereket sem hátrányos megkülönböztetés azért, mert neki pl. kisebb a tesója, stb). A kicsit viszont csak majd 2015 szeptemberétől lesznek kötelesek felvenni.
2013. márc. 28. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!