Miért sértő egy örökbefogadónak ha rákérdezem arra, hogy saját gyereket akarnak e majd és ő erre azt válaszolja, hogy értsem már meg, hogy az ő gyereke saját, csak nem vérszerinti, hiába kérdezem, hogy de sajátot már nem akartok?
Mert a sajátja, csak nem vér szerinti.
Én is megsértődnék, ha ilyet kérdeznének tőlem, sőt ki is kérném magamnak. Az örökbe fogadott gyerek is SAJÁT gyerek.
Sértő lehet a kérdés, ha nem lehet vérszerinti gyerekük.
Vagy mert elkötelezett az örökbefogadott gyerek iránt, akinek az életében amúgy is meg kell majd küzdeni a társadalmi kiközösítéssel, és ettől már most óvja az örökbefogadója.
Szerintem ilyenkor felesleges csak azért is kérdezősködni. Csak légy elfogadóbb (még ha nem is sértésnek szánod a kérdést), és gondolkozz picit az ő fejükkel.
"amúgy is meg kell majd küzdeni a társadalmi kiközösítéssel, és ettől már most óvja az örökbefogadója."
Manapság még mindig meg kellene küzdeni ilyesmivel ?Azt hittem már rég nem tabutéma az örökbefogadás,hiszen gyakran jómódú családokhoz kerülnek ezek a gyerekek,tanult ,értelmes,ambiciózus felnőttek lesznek belőlük ,teljesen nyíltan felvállalják az ismerettségi körömben az örökbefogadó családok az örökbefogadás tényét,viszont az elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen a gyermek iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!