Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vigyem óvodába a kisfiamat?

Vigyem óvodába a kisfiamat?

Figyelt kérdés

Ma voltam bent az oviban ,mert hosszabb ideig betegeskedés miatthiányzott ,meg megszületett a kistesó és ugy gondoltam most már itt az ideje hogy menjen oviba neki is jobb lenne!

Viszont egész télen nem volt beteg ,tavaly nyáron kivették ao orrmanduláját,és szerintem ennek köszönhető!!

Viszont már 4,5 éves de annyira féltem a kicsikémet!!

Lehet hogy már nem lesz olyan beteges??

Ti mit tennétek?

Ja és megtuttam hogy már 32 vannak egy csoportban ,és a fiam lenne a 33.,teljesen kiészültem ,ráadásul eddig 2 voltak egy szekrényben most már 3 ,hát tiszta káosz , már most stresszelek!!

2013. márc. 25. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát 4,5 évesen oviba kell járni, ez kétségtelen. várj még egy hetet, hogy vége legyen a téli hidegnek, aztán hajrá. Ott a helye.
2013. márc. 25. 13:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Gondolom idén betölti az 5. évét, így mindenképpen legkésőbb szeptemberben vinned kell. Szerintem nem fog változni a helyzet az oviban akkor se, ha meg már megszokta a gyerekeket, akikkel egy csoportban volt, akkor hagynám, hogy menjen, szeptemberbe meg lehet új gyerekekkel kerül össze, akkor megint össze kell szoknia velük.
2013. márc. 25. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
75%

Borzasztó!

Az én kislányom 3 éves kora óta ovis, ők 30-an vannak, de szintén 3-an vannak egy szekrényben.

Nem értem, hogy ezen miért kell kikészülni.

Nálunk az óvónénik nagyon aranyosak, imád oviba járni.

Ne haragudj, de egy 4,5 éves gyereknek már szüksége van, hogy társaságban legyen, szocializálódjon.

Ne nevelj már belőle egy anyáamasszony katonáját.

Hidd el a gyereknek sokkal jobb lesz, ha egy kicsit gyerekek közt is lehet.

A betegség meg egyre ritkább lesz, legalábbis nálunk így történt, amikor elkezdte, szinte többet volt otthon betegen, mint oviban, de most már szerencsére csak ritkán beteg.

Tudom, hogy le fogtok hurrogni, de szerintem egy 4,5 éves kisfiúnak már nem kell napi 24 órában az anyukája mellett lennie.

Ha nagyon félted egyelőre vidd csak fél napra, aztán meglátod, hogy hogy érzi magát, hogy illeszkedik be.

2013. márc. 25. 13:21
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Itt nem arról van szó hogy egyszerüen beteg,hanem hogy mindig antibiotikum volt a vége és már 15x kapott szegénykém!!És azt mondták sokan hogy mire felnőtt lesz egyszerüen semmi immunrendszere nem lesz!!

Vitaminokat mindent kipróbáltunk semmi nem volt jó ,mert 3-4nap utánbeteg lett ugy is!

2013. márc. 25. 13:27
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
ha nem megy közösségbe, nem is erősödik az immunrendszere!! Otthon nem lesz erősebb az immunrendszere, ahhoz közösség kell!!
2013. márc. 25. 13:31
 6/13 A kérdező kommentje:

De már járt és mivel tényleg töbet volt itthon nem volt értelme hogy járjon!

Ja és 4 hónapos korától kezdett betegse lenni!!

2013. márc. 25. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ilyen beteges, nem ártana kivizsgáltatni. Minimum vérképet csináltatni.

A kistesó miatt nem tartanám otthon. Őt védi az anyatej. A lányom december elején született, azóta kb. összesen ha 2 hetet volt itthon a nagy (4 éves). Én mindent elkaptam tőle (torokfájás, taknyosság), de a kicsin semmi sem jött ki.

2013. márc. 25. 13:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd. Minél később viszed, annál nehezebben fogja megszokni, szerintem. A betegségeket meg nem fogja megúszni, csak később fog mindent elkapni.

Mondjuk ez a 33-as létszám egy kicsit lesokkolt, nagyon sok. Szeptembertől lesz ovis a kislányom, 22-en vannak a csoportba és már attól frászt kapok.

2013. márc. 25. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Én nem is értem ezt a 32-es létszámot, nálunk azt mondta az óvodavezető, hogy törvény szerint egy csoportba, csak 25 gyerek járhat.
2013. márc. 25. 14:14
 10/13 anonim ***** válasza:
off: Az anyatej NEM VÉDI a kicsit. Tapasztalat!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. márc. 25. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!