Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves gyereket elengednél...

3,5 éves gyereket elengednél ilyen esetben csoport kirándulásra?

Figyelt kérdés

November elején töltötte a lányom a 3 évet, szeptember óta ovis. Június elején mennének az ovis csoporttal kirándulni, akkor már 3,5 éves lesz. Viszont kicsit (na jó, nagyon) bizonytalan vagyok. Egy 50km-re található nagyvárosba mennek kirándulni, állatkertbe. Egész napos program lesz, mivel messze mennek, bérelt busszal. Kaját, innivalót, rágcsát tenni kell nekik itthonról. Kb 15-20 gyerek megy (még nem fix a létszám), és 3 óvónéni megy velük.

Az aggodalmam okai: elég kicsi még, nem tudom hogy fogja bírni az egész napos járkálást, főleg batyuval a hátán. 50km-es utazás busszal, olyan kicsi, be sem kötik, mivel nincs mivel, pedig neki ugye nem ártana gyerekülés, vagy legalább biztonsági öv. Továbbá elég sokan vannak, félek nehogy elkallódjon, lemaradjon, elvesszen, mittudomén. Egyébként nem egy rosszcsont fajzat a lányom, biztosan szépen fegyelmezetten viselkedne, de csak kicsi még, a sok élmény hatására kiléphet a sorból..., ááá, nem tudom, eléggé bizonytalan vagyok. Ti mit gondoltok erről? El mernétek/mertétek engedni ilyen kicsit ilyen feltételekkel?

Köszönöm a válaszokat, véleményeket.

2013. márc. 25. 08:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én sem engedném el. Nem a batyucipelés miatt, mert a többiek húzóerő lenne, hidd el, hogy cipelné ő is szó nélkül. Én az utazás miatt nem engedném. Sok az az 50 km, és ahogy írtad, nem tudják bekötni, nem fogja tudni végig ülni az utat.
2013. márc. 25. 09:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Én sem engedném el.Az én kisfiam decemberben volt 3 éves,nálunk az oviban a kiscsoportosokat nem viszik el kirándulni,szintén vegyes csoportok vannak.

2 éve,mikor a lányom volt 5 éves,akkor volt kirándulás külön busszal Budapestre,Camponába,(120 km)ide például kérték a szülőket,hogy menjenek,kisérő nélkül nem mehetett gyerek.

2013. márc. 25. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Kiscsoportosként nem engedném el mikor fiaim ovisok voltak,akor középsö-nagycsoportosok mentek buszos kirándulásra kicsi csak az oviba lehetek.
2013. márc. 25. 10:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Kiscsoportban nálunk kirándulás csak szülőkkel együtt van,nem többi csoporttal.

Én igy nem engedném semmiképp.

2013. márc. 25. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:
A lányom oktòberi születésű, és májusban, 3,5 évesen már volt kirándulni. Nem volt semmi gond, minden gyerek élvezte nagyon az utat, mindenki épségben és jól elfáradva ért haza. Szülő nálunk sem mehet, csak az óvónénik és dadusok.
2013. márc. 25. 12:48
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
Azert ket dologba kellene belegondolni: Az egyik, hogy ennyire felelotlennek es megbizhatatlannak tartod az ovonoket, akikre a gyerekedet biztad? Magyarorszagon 7 gyermek kell maximum hogy jusson egy felugyelore, tehat pont megfelelo a letszam a maximumnal is. Emellett nem az ovonok csak ugy kitalaljak ezt, az intezmenyen kivuli programokat engedelyeztetni kall az ovodavezetovel is. Nyilvan az sem eloszor lat kirandulo gyerekeket. A masik: Hogyan fogod elmagyarazni a gyerekednek, hogy o miert nem mehet, Pistit/Katit/Zsuzsikat meg miert engedik? Kimarad egy jo bulibol, kirekesztettnek erzi magat.
2013. márc. 25. 13:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem engedném.

És nem értem az óvónőket, ilyen piciknek nem való a buszos nagykirándulás. Nem is értem, milyen óvodai program az, amiben ez szerepelhet. Életkori sajátosságuknál fogva egy kiscsoportosnak bőven elég, ha elsétálnak a közeli parkba, piacra. Közben is tanulják a közlekedést, sorban maradást, és megismerik a tágabb környezetüket.

Én még a nagyokat sem engedném 50 km-re szülői kíséret nélkül.

2013. márc. 25. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!