3,5 éves gyereket elengednél ilyen esetben csoport kirándulásra?
November elején töltötte a lányom a 3 évet, szeptember óta ovis. Június elején mennének az ovis csoporttal kirándulni, akkor már 3,5 éves lesz. Viszont kicsit (na jó, nagyon) bizonytalan vagyok. Egy 50km-re található nagyvárosba mennek kirándulni, állatkertbe. Egész napos program lesz, mivel messze mennek, bérelt busszal. Kaját, innivalót, rágcsát tenni kell nekik itthonról. Kb 15-20 gyerek megy (még nem fix a létszám), és 3 óvónéni megy velük.
Az aggodalmam okai: elég kicsi még, nem tudom hogy fogja bírni az egész napos járkálást, főleg batyuval a hátán. 50km-es utazás busszal, olyan kicsi, be sem kötik, mivel nincs mivel, pedig neki ugye nem ártana gyerekülés, vagy legalább biztonsági öv. Továbbá elég sokan vannak, félek nehogy elkallódjon, lemaradjon, elvesszen, mittudomén. Egyébként nem egy rosszcsont fajzat a lányom, biztosan szépen fegyelmezetten viselkedne, de csak kicsi még, a sok élmény hatására kiléphet a sorból..., ááá, nem tudom, eléggé bizonytalan vagyok. Ti mit gondoltok erről? El mernétek/mertétek engedni ilyen kicsit ilyen feltételekkel?
Köszönöm a válaszokat, véleményeket.
Én sem engedném el.Az én kisfiam decemberben volt 3 éves,nálunk az oviban a kiscsoportosokat nem viszik el kirándulni,szintén vegyes csoportok vannak.
2 éve,mikor a lányom volt 5 éves,akkor volt kirándulás külön busszal Budapestre,Camponába,(120 km)ide például kérték a szülőket,hogy menjenek,kisérő nélkül nem mehetett gyerek.
Kiscsoportban nálunk kirándulás csak szülőkkel együtt van,nem többi csoporttal.
Én igy nem engedném semmiképp.
Nem engedném.
És nem értem az óvónőket, ilyen piciknek nem való a buszos nagykirándulás. Nem is értem, milyen óvodai program az, amiben ez szerepelhet. Életkori sajátosságuknál fogva egy kiscsoportosnak bőven elég, ha elsétálnak a közeli parkba, piacra. Közben is tanulják a közlekedést, sorban maradást, és megismerik a tágabb környezetüket.
Én még a nagyokat sem engedném 50 km-re szülői kíséret nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!