Miből mennyit, tavaszra, nyárra egy 2 éves kislánynak?
Segítenétek tapasztalt anyukák összeállítani a ruhatárát?
Van:
-5 db vékony nadrág (játszós, foltosabb, fakóbb)
-2 db játszós hosszú ujjú póló
-4 db kimenős hosszú ujjú póló
-2 db harisnya nadrág
-2 db kimenős pulóver (egy cipzáros és egy bebújós)
-1 db hosszú u. pólós mellényes szett, kimenős
-1 db kimenős vékony farmer
-1 db kimenős tavaszi kabát
-2 db rövid ujjú body
-2 db cipő, egy zárt bőr és egy bőr szandál
Mire lehet még szüksége a tavaszra és a nyárra? Gondolom kell neki még 1-2 kimenős nadrág, rövidnadrág és szoknya is. De miből mennyit kell neki vennem?
Ez annyira változó, és mit teszel ha most annyit nö 1 hónap alatt hogy 2 méretet is átugrik?
telejsen felesleegs ezen agyalnod, vegyél neki olyan dolgokat ami tetszik és amit megengedhettek, és annyit amennyit te jónak látsz.
én pl utálom a harisnyát nem adok soha lányomra, csak legginsek vannak, sokkal csinosabb.
kisszoknyát és kisruhát rengeteget adok rá. ez a legjobb ennyi idösen, leggins+ kisruha.
nincs játszós ruháink, mi vigyázunk rá, és olyat adok kint is rá ami kényelmes. ezért mindig gumis derekut figyelem . van hogy napi 2x átöltözik de ez van.
mellénye nincsen.
body-t már nem hord ezért van triko és szoba tiszta ezért kell bugyi is.
tavaszi kabát van több, vastagabb pulcsi is.
amit leírtál nekem csak a szoknyák kisruhák hiányoznak.
"nincs játszós ruháink, mi vigyázunk rá,"
Köszönöm a válaszod, de ezzel nem értek egyet. Engem mindig úgy neveltek, hogy ha hazahoztak az óvodából vagy ált suliból, akkor az az első, hogy át kell öltözni. A gyerek csak gyerek, és ha azt is szeretném, hogy maradjon akkor had hemperegjen az udvaron, és ehhez nem akarok méreg drága ruhát ráadni.
Minden estere köszönöm, hasznos volt számomra, megerősített benne, hogy majd menet közben elválik, hogy mit fog hordani.
Bocs nem úgy értettem.
Lányomnak is van pl esö nadrágja amiben hempereghet. Csak melegítöi nincsenek.
èn mondjuk nem öltözök át ha haza jövök. sokszor veszek fel kötényt, vagy ha pl kertészkedni megyek akkor átöltözök, de abban úgy sem lennék bent. De nem akartam soha az a melegítös kinyult polós anya lenni. ès a lányom is így van. Olyan nadrágot adok rá játszótérre és kertbe amiröl könnyen lejön a homok, ha meg sáros lesz. Gondolom sáros játszósruhában amúgy sem engeded be a szobába játszani, akkor úgy is öltöztetni kell.
próbáld ki a legginseket, nekem azok jobban bejöttek. pl aldiban minden tavasszal és összel van 2-es zacsikban, és nagyon olcsó, én ebböl veszek egy rakattal. összel van vastag leggins is. és szinben is ezer féle. ez föleg nyáron a legjobb ha reggel vagy hüvösebb idöben mész a gyerekkel, akkor adzs rá leggins+ kisruhát majd ha meleg lesz feltüröd a szárát, ha hideg vissza türöd, ha forróság leveszed.
itthon is legtöbbet legginsben van ö is nagyon szereti.
útközben úgy is adja. én sokszor meglátok itt ott egy jobb darabot akkkor megveszem.
pl most azért kezdtem el gyerekruha börzére menni, mert olyan ritka szép kisruhát venni a gyerkenek, vagy más igazán édes ruhákat, szoknyákat. életem elsö börzéjén kapásból 4 kisszoknyát vettem.
Nekem most 2 éves a lányom, nyáron lesz 2,5. Nem tudom miből hány darab van, mert bár napi 2-3 adagot is mosok, szeretem ha van bőven mit adni rá, mert van, hogy napi 2-3x is át kell öltöztetni.
Van kb.
- 4-5 harisnyanadrág
- 10 pár zokni
- 10 hosszú body, rövidet csak párat veszek
- 10 póló
- 10 hosszú pamut felső
- 1 esőkabát
- 3 tavaszi sapka, vékonyabb vastagabb
- 2 tavaszi kabát
- 3 pár tavaszi cipő, nyitottabb, zártabb (szandált majd akkor veszek ha itt a jó idő mert nem tudom mekkorát fog nyáron hordani)
- 10 farmer, vékonyabb, vastagabb
- 6-7 leggings
- 6-7 szoknya
- 6 rövidnadrág
- 10 ruha
- 2 melény
- 4-5 kardigán vékonyabb vastagabb
hirtelen ennyi, folyamatosan veszek neki ha meglátok valami szépet és jót
Ami nekünk most van, és reményeim szerint kihúzzuk a nyarat. (Nem biztos, mert a rövidnacik, pólók tavalyiak, akkor nagyobbat vettem.)
- hosszú ujjú itthoni body 8 db
- hosszú ujjú elmenős body 8 db
- rövid ujjú body 5 db (csak mert akciós volt, én nem szeretem, az apja vette)
- ujjatlan body 10 db, ebből kell venni majd, mert kopottak már, de nem tudom, szobatiszta lesz-e nyárra, így ezzel várok. De én tavasszal póló, vagy hosszú ujjú felső alá is ezt adom rá.)
- itthoni benti nadrág 6 db
- kinti játszós nadrág 8 db (bölcsis, szóval muszáj)
- elmenős nadrág (játszóházba, játszótérre is ilyenben viszem, de orvoshoz vagy vásárolni is) 8 db
- itthoni póló 6 db
- itthoni hosszú ujjú felső 6 db
- elmenős póló 15 db
- elmenős hosszú ujjú felső 15 db
- szoknya 5 db
- csini rövidnaci (szoknya helyett) 5 db
- nyári rövidnaci 8 db
- trikó 10 db
- nyári ruha 5 db
- farmer vagy egyéb egyberuha 6 db
- átmeneti kabát 2db + 1 mellény
- elmenős pulcsi 5 db, 2 vékonyabb, 2 vastagabb, meg egy vastag kardigán
- játszós pulóver 5 db
- pizsama 5 db (tavaszi), nyári meg szerintem már kicsi lesz, abból van most 5 db
- cipő: egy sportosabb és egy csinosabb
- nyárra: nyitott szandi és zárt elejű szandi, utóbbi játszani kintre.
Sok ruhája van, de nem baj, mert gyakran kell cserélni. Általában egy nap egy nadrág, főleg, ha motorozik mondjuk. Body, felső szintén minden nap tiszta, plusz itthonra is tiszta. Mostanában csak hétvégén szoktam mosni, így is kitart minden a hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!