Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az normális, hogy az óvodában...

Az normális, hogy az óvodában koszos tányérban kapják a 2. fogást?

Figyelt kérdés
Ha épp főzelék van vagy vmi olyasmi amihez mélytányér kell, akkor beleszedik a levesesbe, mert nincs annyi tányér. Én mondtam viszek saját tányért, el sem kell mossák csak tegyék a szekrényünkre, elintézem. A válasz, hogy meg kell tanulni a gyereknek alkalmazkodni különböző helyzetekhez, de mivel nincs háború, nem éhezik, ő úgy alkalmazkodik, h nem eszi meg. Nem ehhez szokott, mi mosogatunk itthon, ráadásul nekem sem lenne gusztusom..

2013. márc. 19. 06:39
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
91%
Én nem tudom, hogy ez mért lenne gusztustalan. Ő evett belőle levest is, mért ne lehetne utána szedni a főzeléket?! Nem éltem igénytelen családban, most sem vagyunk igénytelenek, hogy már "saját" családom van, és mi is eszünk így. A gyomorban meg úgyis összekeveredik.
2013. márc. 19. 07:51
 12/37 anonim ***** válasza:
75%
Hát én a mai napig emlékszem, hogy mennyire undorító volt, hogy leves íze volt a darás tészta aljának, mert ugyanabban kaptuk. Undorító. Sokat kell mosogatni? Az iskolában százszor annyit, mégis külön tányérból kapják a gyerekek, pedig ott sincs több dadus, ugyanannyi dolguk van, felmosni egy hatalmas ebédlőt, hatalmas konyhát, stb. Ez a tipikus még kicsi a gyerek neki úgy is mindegy dolog.
2013. márc. 19. 08:15
 13/37 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudjatok, de nekem ez lesz a nap poénja. Nálunk itthon fogyócikk a tányér. Kéthavonta tutira egyet összetörünk. Vagy mosogatás közben elejtem, vagy annyira felhalmozom a csöpögtetőn, hogy mikor kihúzok alulról valamit, leesik, de pl. már az is előfordult, hogy elejtettem, mikor vettem ki a hűtőből a felvágottas tálat. Mi már csak nevetünk az újabb baleseteken. A jelenlegi tányérkészletünk (nem számolva a szép, alkalmi terítékkel, amit viszont csak ünnepnapkor és vendéglátáskor használunk - érdekes abból még nem hiányzik egy sem) a következő: 4 db mélytányér, 2 db süteményes, 2 db műanyag (gyerek) lapos és mélytányér. Erre vagyunk 3-an. Esélytelen lenne megoldani a fogásonkénti tiszta tányért. Ráadásul hatalmas előnye is van: kénytelen vagy étkezés (főzés) után rögtön mosogatni, mert különben a következő étkezésre már nem lesz tányérod. S mielőtt pedig nekem estek, hogy így még szépen teríteni sem lehet, elárulom, hogy de igen. Terítő, tányéralátét, egyenpohár, szalvéta, evőeszköz. Csak a tányért nem cserélgetjük. Vacsorakor, ha hideget eszünk, akkor pedig mindenkinek van egy külön deszkája/tálcája, amin szépen elfalatozhat. Annak is megvan ám a hangulata.
2013. márc. 19. 08:17
 14/37 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem elnézést a hasonlatért de hacsak nincs FULL tisztára nyalva (amit nem hiszek) a tányér akkor az egész olyan mint a moslék. Oké hogy a gyomromban összekeveredik majd később de ott nincsenek ízlelőbimbók, a számban viszont igen és a (előző példaként) darás tésztán nem a kolbászos krumplileves ízét szeretném érezni...

de akár a borsólevest ( az oviban jó kis intenzív rántás íze van) se szeretném egyben érezni a paradicsomos krumplival (csak példa).

Engem zavarna. Megértem a dadus néniket meg a sok munkát is, de akkor IS zavarna ez.

2013. márc. 19. 08:24
 15/37 zabmester ***** válasza:
73%

Ennek a megítélése azon múlik, hogy ki mihez szokott hozzá. Én speciel ehhez nagyon nem szoktam hozzá, nem is örülnék, ha a gyerekemet így etetnék. Emlékszem, egyszer gyerekkoromban meglátogattam egy volt osztálytársamat, akik elköltöztek másik városba. Náluk voltam pár napot. Majdnem sokkot kaptam, amikor a leves után ugyanabba a tányérba kaptam a másodikat, nem azért, mert kényes gyerek voltam, hanem mert egyszerűen engem az anyukám nem ehhez szoktatott, nálam az alapvető volt mindig is, hogy a különböző fogásokat külön tányérból esszük. Szegény barátnőm látta is rajtam, hogy elhűltem a dolgon, bár nem szóltam, mert nem akartam bunkó lenni, ő viszont szólt az anyjának, hogy hát legalább ha vendég van, akkor legyen már olyan kedves elővenni a másodiknak új tányért, az anyja meg tök kiakadt, hogy mit kell itt urizálni, úgyis egy helyre megy.

Én mondjuk azt nagyon nem értem, hogy egy oviban hogy nincs elég tányér annyi gyereknek, amennyi oda jár. És nem csodálom, hogy van olyan gyerek, akinek így nincs gusztusa megenni a második fogást, nekem sem lenne. Otthon megtanították rá, hogy leves = mélytányér, második = másik tányér, ne mondja senki, hogy ez nem normális dolog, és akkor az oviban meg rápakolják a leves maradékára a főzeléket, hát ez számomra sem túl étvágygerjesztő dolog.

2013. márc. 19. 08:50
 16/37 anonim ***** válasza:
61%

Erről nővérem esete jutott eszembe. Ő lassan evett és neki a levesbe belerakták a 2. fogást!

Persze anyuék kiakadtak és elintézték, h ez többet ne legyen így.

Furi állapotok uralkodnak némyelik oviban. De pl. az én egykori ovimban (Holló u.-i) ami már nincs, ott nem emlékszem ilyen esetre, h ugyanabban a tányérban kaptuk volna az ételt.

Szóval sztem nem normális, csak a csóróságot próbálják ezzel a meg kell tanulni a gyereknek alkalmazkodni különböző helyzetekhez,szöveggel palástolni... (meg gondolom akkor a többi gyerek is kérne 2. tányért, szal az egységesség miatt, mert van olyan gyerek, aki még a földről is megeszi a kaját, neki tökmindegy hogyan v miben teszik elé.. na a te gyereked nem ilyen :)

2013. márc. 19. 08:54
 17/37 anonim ***** válasza:
65%
nálunk ez otthon is bevált szokás. igaz, én nem szeretem, de a szüleim mindig így csinálják, őket nem zavarja! szerintem ezzel semmi gond nincs.
2013. márc. 19. 09:46
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

mi itthon külön,tiszta tényérből esszük a levest és a másodikat.de pl szoktunk menni Dédiékhez,ott a vasárnapi húsleves után ugyanabból a tényérből esszük a másodikat is.nekem nem okoz problémát.persze ezt nem minden kajánál lehet eljátszani,pl egy kolbászos krumplileves után tejbegríz elég fura lenne

szóval mi nem így eszünk,de engem nem zavar,ha máshol így kell enni,és a fiamat sem

2013. márc. 19. 11:00
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy hülye kérdés, de a válaszokból ítélve mégis érdekes. Ki az, aki a levesre rakja a másodikat? Csak olyat láttam, hogy előbb elfogyott a leves.. A pár csepp az alján meg nem sok vizet zavar. Szerintem. Én sosem éreztem, hogy bármilyen második fogásnak (főleg, ha főzelékről van szó, de akár egy grizes tésztának, bárminek) elrontotta volna az ízét.
2013. márc. 19. 13:27
 20/37 anonim ***** válasza:
94%
A levest hiába öntöd ki róla, ha marad benne, lerakódik az aljára, szélére a zsír, a szaft. És akkor erre rádobják a másodikat. Hát én mindig megéreztem, bár már felnőttként nem zavar.
2013. márc. 19. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!