Mennyi idősen "kell" felismernie a kisgyereknek az alapszíneket?
3 éves elmúlt a fiam,mire megtanulta
Karácsonyra logico primot kapott,és azzal tanítottam neki meg a színeket.Előtte mindent kipróbáltam,nem érdekelte,így nem is tanulta meg.ezen nagyon csodálkoztam,mert ő elég fejlett értelmileg,de a színek egyszerűen nem érdekelték
Köszi mindenkinek!
A kiskönyvbe 4 éves státuszon kérik.
Mondjuk a kiskönyvben leírt "követelményekre" nem adok túl sokat, elég érdekesek. Pl. a 3 éves státusznál azt írják, hogy nappali szobatisztaság kialakulóban, és csak a 4 évesnél szerepel, hogy kialakult, holott 3 éves kortól már mehetnek óvodába, ahol viszont már elvárás a nappali szobatisztaság, sőt még az is, hogy a délutáni csedespihenő alatt se pisiljen be. Szintén 3 évesnél írják, hogy főbb testrészeit megnevezi. Ezt pedig már a 1,5-2 éves gyerekek többsége is simán tudja. Bár akkor még lehet nem nevezik meg, csak kérdésre elmutogatják. De ha már 2 évesen elvárják az önálló evést, meg hogy rövid mondatokat alkosson (szintén kiskönyv), akkor nem értem, hogy a testrész megnevezése miért csak 1 év múlva kötelező.
Szóval lehet, hogy csak 4 évesen késik a színeket, de gyakorlatilag 3 évesen már illik felismerniük és mondaniuk minimum a 4 alapszínt. És ahogy az itteni válaszokat is elnézem, a legtöbb gyerkőc tudja is. Még nincs elkésve a kislányod, ha sokat mondogatod neki, meg olyat játszotok, amikkel a színeket gyakoroljátok, simán tudni fogja néhány hónapon belül.
Még 1x leírom, talán már 3x-ra. Engem most nem az érdekelt, hogy kinek hány évesen ismerte a gyereke a színeket, hanem hogy mikor kell.
Kislányom nemhogy 2 évesen nem számolt 10-ig magyarul, angolul (ami egyébként nem is értem, hogy hogy van kapcsolatba a színekkel), hanem nem is beszélt. Most is csak szavakat mond és így nem is várom el, hogy mondja a színeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!