Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok az oviba hány olyan...

Nálatok az oviba hány olyan kisgyerek van, aki nem beszélt, amikor bekerült a kiscsoportba? A többiek hogy kezelték? Nem piszkálták érte?

Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 11:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam folyékonyan beszélt amikor bekerült az oviba. Csak éppen egyetlen mássalhangzót használt, mégpedig a t-t. Olyan volt mint egy kis távírógép. Egy mukkot sem lehetett érteni abból amit mondott. Soha senki sem bántotta. Nagy az óvónők felelőssége ilyenkor. Nagy fiamnak volt egy mutista ovis társa. Na ő nem beszélt senkivel. Három év kellett ahhoz, hogy az egyik óvónőnek a fülébe elsuttogja ha kellett neki valami. Én azt gondolom, hogyha az óvónők nem bántják, nem kezelik másképpen akkor a gyerekek sem fogják.
2013. márc. 18. 11:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt olyan. Kiscsoport indult, az összes gyerek 3 éves volt, de mint tudott beszélni. Persze nem tökéletesen, de ehetett velük kommunikálni.
2013. márc. 18. 11:29
 3/10 anonim ***** válasza:
*lehetett
2013. márc. 18. 11:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 volt. De senki nem bántotta. Kislányom mindig azt mondta, hogy nem éri, amit mond és ennyi. De jártak képzésre, és szépen következő évben már minden rendben vol vele. Még nagycsoportban is vannak olyanok, akik nem beszélnek tisztán, de ezzel sincs semmi gond. Egy kis logopédia sokat segíthet.
2013. márc. 18. 11:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek :-)
2013. márc. 18. 11:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk kb 3 kisgyerek van, aki nem beszél még rendesen, ebből egy, aki szinte alig. A másik kettő azért próbálkozik, de nem nagyon lehet érteni mit mondanak. Nem gúnyolják őket, sőt az óvónő elmondása szerint a többi kisgyerek a tolmács a nem beszélők és az óvónők között.

Mondjuk egyszer fültanúja voltam, mikor az egyik kisfiú valamit nagyon magyarázott az óvónőnek, tényleg nem értettem a felét sem, de nagyon lelkesen, hangsúlyozva mondta a kicsi a mondókáját, mire az óvónő elnevette magát, hogy "Hát Andriska, hercegnő legyek, ha meg tudom fejteni, amit mondasz!" Remélem szegény picur nem vette a lelkére, de ez elég gúnyos volt az óvónőtől.

2013. márc. 18. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 4 kisgyerek volt, aki nem beszélt.

Az egyik kislány tudott beszélni, de az oviban egy szót sem szólt. Most középsősök, de még mindig nem beszél.

A másik kislány beszédzavaros, Ő mondja a magáét de semmit nem lehet belőle érteni.

És van 2 kisfiú, Ők tavaly még semmit nem mondtak, ma már szépen beszél mind a kettő.

Az én kisfiam már folyékonyan beszélt ovikezdéskor. Elmondása szerint senki nem piszkálta a nem beszélő gyerekeket soha.

2013. márc. 18. 12:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek is, mentek a kezek:-).
2013. márc. 18. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:

enyém mikor lekezdte az ovit, folyékonyan beszélt de ismeretleneknek érthetetlenül. (küzdöttem is, hogy az ovi logopédusa foglalkozzon vele, de hiába)

sokat piszkálták a többiek, hogy nem értik, mondja még egyszer, mutogassa el, az óvónők nekem panaszkodtak, hogy nem értik mit mond, de végül feltalálta magát a gyerekem és mondta, közben mutatta mit akart, így az óvónénik is ráéreztek a beszéd értésre és neki is sikerélménye lett.

a haverja értik, a többiek most se nagyon.

igazából azzal van a gond, hogy 5-6 betűt nem tud kimondani és mind helyett j-t használ, ezért torzul el a beszéde, de tényleg aki odafigyel azért rá tud jönni, én pl. napi 1-2 dologgal találkozom csak amit nem értek de csak azért mert a j-s alak is jelent valamit, többnyire teljesen mást :D

2013. márc. 18. 13:40
 10/10 anonim ***** válasza:
óvónéni vagyok, még gyakorlaton az egyik kislány ebéd alatt odahívott, és pótópőtelék-et kért. Szegény elmondta 3x is, de én nem értettem. A dadus néni odajött, neki is elmondta, és már kapta is a borsófőzeléket. :) Másnap hibátlanul elmondott egy verset, az óvónéni értette, de én egy szót sem. A gyerekek nem bántották emiatt, ha vmit nem értettem, mindig volt egy "tolmács", aki segített. A kislány akkor már nagycsoportos volt.
2013. márc. 18. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!