Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, aki nem...

Van itt olyan anyuka, aki nem ad semmiféle multivitamin készítményt a közösségbe járó gyermekének?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a nagyobbik gyermekem már második éve jár oviba, és mindent elkap, amit csak lehet. Egy hetet sem bír ki az oviban, mert mindig beteg lesz. :( Kap multivitamint, C-vitamint, de úgy látom, hogy nincs értelme. Arra gondoltam, hogy megszüntetem az adását a multinak, max. C-vitamint és kalciumot fogok neki adni. Szerintetek?
2013. márc. 17. 20:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Rájöttem, hogy csak pénzkidobás az egész. Bár nem a gyógyszertárban kapható vitaminokat adom nekik, de ez sem ér semmit. Rengeteg pénzt kidobtam már rájuk, és nem használ. Kidobom a kukába az összeset, és azt a pénzt inkább zöldségre, gyümölcsre fogom költeni.
2013. márc. 18. 09:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezek szerintem csak pénzlenyúlások.Én nem adok a fiamnak, csak C-vitamint, rágótablettásat.Ahogy más is írta, ha fogékony a betegségekre, akkor el is fogja kapni ha drága vitaminokat is eszik.Meg fene tudja mi van bennük, lehet ártalmasabb mint gondolnánk.Próbálok mindig gyümölcsöt adni neki, meg változatos étkezés, sok kint töltött óra a szabadban:-)
2013. márc. 18. 10:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Csak halkan mondom, mert ez kizárólag az én agymenésem. Szerintem azok amik kifejezetten serkentik az immunrendszer még akár árthatnak is. Azért gondolom, mert ugye az allergia nem más mint a szervezet hibás válasza egy természetes anyagra. Ilyenkor úgymond az immunrendszer túlteljesít. Ha azt még egy ilyen készítménnyel még meg is támogatjuk, akaratunkon kívül erősebb allergiás reakciót válthatunk ki. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de az én allergiás gyerekeimnek amióta egyáltalán nem kapnak sem vitaminokat, sem immunerősítős vitaminokat, teljesen megszűntek az allergiás tüneteik. A probiotikumokat viszont kapnak, ha a betegségük jellege megkívánja.
2013. márc. 18. 11:02
 14/15 anonim ***** válasza:
Én adok, úgy fogalmaznék, több dolog együttese segítette odáig a lányomat, hogy már nem annyira beteges. Ebben benne van a multivitamin és a c-vitamin adása is, valamint az orrmandula kivétele, az immunerősítő adása nagyjából ennyi. Én úgy gondolom ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia, egyikünk sem rossz anya attól, mert éppen ad vagy nem ad multivitamint a gyereknek. Próbáld ki, ha nem adsz, akkor változik-e valami. 5 éves kislány anyukája.
2013. márc. 18. 11:43
 15/15 A kérdező kommentje:

Orrmandula nálunk is kivéve. Reméltem, hogy javul a helyzet, de nem. Szóval eldöntöttem, nem fogok adni nekik.

Köszi a válaszokat! :)

2013. márc. 18. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!