Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, aki nem...

Van itt olyan anyuka, aki nem ad semmiféle multivitamin készítményt a közösségbe járó gyermekének?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a nagyobbik gyermekem már második éve jár oviba, és mindent elkap, amit csak lehet. Egy hetet sem bír ki az oviban, mert mindig beteg lesz. :( Kap multivitamint, C-vitamint, de úgy látom, hogy nincs értelme. Arra gondoltam, hogy megszüntetem az adását a multinak, max. C-vitamint és kalciumot fogok neki adni. Szerintetek?
2013. márc. 17. 20:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én soha nem adtam multivitamint a lányomnak, első éves ovis, és most volt először beteg, egy hete. Pedig már vagy 10 * kidőlt mellőle mindenki. Most sem az oviban kapott el vmit, hanem az apuja hazahozott egy influenzát.

Sosem szerettem ezeket a mű vackokat. :)

2013. márc. 17. 20:37
 2/15 anonim ***** válasza:
Kalciumot ne adjál neki. Esetleg C vitamint. Négy gyermekem van. A nagyobbak mindig kaptak multit amikor oviztak. Tök fölöslegesen. Aztán leálltam vele. Valamiért utána még inkább kevesebbet voltak betegek. A kicsik már nem kapnak és nem betegesek. Betegség után kap a legkisebb némi C vitamint. Én úgy gondolom, hogy amíg az immunrendszerük meg nem erősödik addig a fejünk tetejére is állhatunk, mindent összeszednek.
2013. márc. 17. 20:41
 3/15 anonim ***** válasza:
40%

Èn sem adok semmi a gyerekeimnek. Nem is érnek semmit sem, és sajnos már van egy tanulmány, hogy akik rendszeresen évtizedekig szedtek vitamint, azok között a rákos megbetegedés lényegesen magasabb.

Szóval én ez miatt sem adtam nekik, meg azért sem mert ha normális táplálkoznak akkor kapnak elég vitamint.

Egyébként nem beteges a nagylányom, egyszer télen egyszer nyáron beteg. A kicsi még kisebb, de ö mindig beteg. remélem mire oviba megy már nem lesz.

nagylányom is elkap dolgokat de rajta kis orrfújás és ennyi.

2013. márc. 17. 20:43
 4/15 anonim ***** válasza:

Én tavaly adtam, az idén nem. Semmi különbség. Így is úgy is betegek. Szerintem ez a sok multivitamin csak marketing, semmi értelme az egésznek.

Jó a kalcium, ha lázas, vagy köhög vagy folyik az orra. Akkor én mindig íratok nekik, az orrfolyást 1 nap alatt drasztikusan le tudja csökkenteni.

2013. márc. 17. 21:22
 5/15 anonim ***** válasza:

3,5 éves a fiam,1,5 éve jár közösségbe

ebből egy év bölcsi,fél év ovi

a bölcsiben mindennel tömtem:multivitamin,c-vitamin,immunerősítő kúra,probiotikum,állandóan beteg volt

mióta ovis háromszor volt beteg,és csak egy volt komolyabb.csak c vitamint kap,és calcium+d vitamint,azt is csak azért mert nálunk még mindig nem lehet vigantolt kapni

én úgy gondolom,hogy állandóan adni felesleges,nem ezen múlik,hogy beteg lesz-e vagy nem.inkább kúraszerűen adnám

2013. márc. 17. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
2 év 8 hónapos a kislányom, nem kap semmit. Szeptember óta jár napközibe, heti 3x fél napot, eddig 2x volt beteg, utoljára januárba. Kérdeztem a doktornőjét, hogy kapjon-e vitamint, azt mondta, ne.
2013. márc. 17. 22:31
 7/15 anonim ***** válasza:
Mi sem adunk semmit a 3.5 eves kislanyunknak. Minden nap eszik gyumolcsot, es sok sok fozeleket. kisebb nathan kivul, ami nala tart kb masfel napig, sokszor laza sincs semmi baja nem volt. Jar oviba is.
2013. márc. 17. 22:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Az enyém sem kap csak c és d vitamint. Szerintem a változatos táplálkozással, ha rendesen eszik hozzájut mindenhez természetesen.
2013. márc. 18. 08:53
 9/15 anonim ***** válasza:
4 évesem van, csak c vitamint kap, semmi multit.
2013. márc. 18. 09:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Kiscsoport elején adtam neki, beteg volt állandóan. Utána C vitamint kapott, akkor is feszt beteg volt. Most nem kap semmit, teljesen feleslegesen dobálom ki a pénzt, úgyis elkapja bent :(
2013. márc. 18. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!