Ha az apa nem fizet gyermektartást közös megegyezéssel, akkor követelheti a 2 heti láthatás jogát az apa, az anya költségein főleg ha az anya külföldön tartózkodik?
És mi van ha külföldön szeretném óvodába íratni kisgyermekem, de ehhez az apa beleegyezése kell és ő nem járul hozzá?
Ha ő nem hajlandó nagyobb lépést megtenni hogy fiát láthassa, csak ha helybe viszem neki 18 órás oda vissza úttal.
Én férjhez mentem nem eus országba nekem otthonom van itt.
Nem volt elhelyezési per semmi kezdetek óta külön lakcímen voltunk bejelentve és egyedül állóként nevelem.
Ő eddig alig vett részt a gyermeknevelésben.
Bármikor beperelhet, hogy az engedélye nélkül vitted ki az országból a gyereket. Mivel a gyerek hivatalosan nincs sehol elhelyezve, így neked nem kell állnod az útiköltséget mivel nem te neveled hanem közös a felügyeleti jog. Így holnap megjelenhet és teljesen törvényesen akár hónapokig ő is elviheti a gyereket ahova akarja.
Jobb lenne hivatalosan elintézni, mert így amit te megtehetsz azt ő is.
Szia!
Az első válaszoló jókat írt, de annyivel kiegészíteném, hogy : Kérj kizárólagos felügyeleti jogot és akkor oda viszed ahová akarod.
Azért mert nem fiezt gyerektartást, attól függetlenül joga van látni.
Ahhoz is kellett volna az apa beleegyezése, hogy külföldre vidd:(
Ha az apa nem egyezik bele, hogy elvidd külföldre akkor a bíróság megadja az engedélyt, de ez hosszú évek folyamata.
Sajnálom, hogy ezt írom, de te elraboltad a gyereket...mert ugye gondolom az ő nevén van.
2-ik vagyok
Kérjetek láthatás újra szabályozást. Mivel te mentél el, neked kell fizetned az út költségeit, neked kell hazajuttatni a kisgyermeket. De!! nem 2 hetente. Ilyenkor kapcsolattartásra a telefont szokták, ill. most már Internet. És nyáron általában 1 hónapra szokták odaadni a másik szülőnek, Esetleg még a karácsony felét.
Zárójelben..én kérnék kizárólagos felügyeletet. Szerintem meg is kapnád ha tudod bizonyítani, hogy az apa nem törődik a gyerekkel ill. egyedülállóként neveled születése óta és ugye gyerektartást sem fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!