Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi mindent tehet meg egy anya csak azért mert ő szülte a gyermeket?
Már akkor kellett volna gyermekelhelyezési pert kezdeni amikor szétmentetek. Arról nem is beszélve, hogy az édesapa engedélye nélkül hosszabb időre nem tartózkodhat kint a gyermek külföldön, és a láthatást nem akadályozhatja az anyja. Ilyen esetben az anyának kell biztosítani akár anyagilag is a láthatási jogodat.
Nem árt egy jó ügyvéd neked.
Csak akkor kell fedezni az anyának az utazás költségeit ha megvan a bírósági határozat az apai jogaiddal kapcsolatban.
Nem bántásból mondom, de ha most a volt nejedet felhívod, hogy
"asszony, neked kell fizetned az utazás költségeit, szóval fizess" Az asszony körbe röhög. Azt fogja mondani, hogy ő nem fizet, menj a bíróságra ha akarsz.. Milyen igaza is lesz.
Neked el kell döntened. Akarsz a lányod életének része lenni vagy sem. Ha akarsz akkor ügyvéd, bírósági per, apai jogok érvényestése. Ha viszont azzal jössz, hogy de a lányodnak kint jobb, meg a lányokat nem akarod szétválasztani, akkor törődj bele, hogy "éves" apuka leszel akihez pár év múlva a kislány már nem igazán fog érzelmileg kötődni. Nem a kislány hibája lesz, hiszen évente egyszer látni valakit az már nem bensőséges viszony..
"Azért nem tettem lépéseket eddig mert nem akartam kitenni a gyerekeket ennek a huzavonának."
Ha eddig ezért nem tettél lépéseket, akkor most miért tennél? Hiszen most is fennáll a lehetőség hogy kiteszed a gyerekeket huzavonának.
"Ráadásúl az anyjuk azzal fenyegetőzött hogy ha én beadom az elhelyezési pert akkor neki tárgyalásokra kell járni és emiatt elveszítheti a munkahelyét és nem tud a gyerekek szájába ételt adni. "
És?? Akkor mi van? Akkor a nejed hazajön a gyerekekkel, és itthon él tovább. Te meg láthatod a lányodat. Te ne a nejed helyzetét nézzed hanem a tiedét és a lányodét
"Van lakása igaz albérlet, iskoláztatja a gyerekeket és ha ő nyeri a pert ami számára biztos akkor még skypon se fogja engedni hogy beszéljek velük."
Akkor te feljelented hogy akadályozz az apai jogaidat- Azért ez nem úgy megy hogy a bíróság kiszab egy határozatot, és sz*rok rá..
Vannak kötelességek amit az asszonynak is be kell tartani. Különben törvénysértést követ el.
Sajnos vannak dolgok amik miatt nem tudtam még dönteni , nem azért mert nem mertem, Sajnos mérlegelnem kell mindent mert a végén én járok rosszabbul.
Te nem mérlegelsz hanem megijedsz az asszonytól.
Akkor most elmondok egy titkot neked.
Akárhol él a nejed jelenleg, ha uniós országban akkor bírói végzéssel akár ki is toloncolhatják az országból gyerekestül.
Ha akadályoz az apai jogaidban akkor lehet kérni a gyermek hazajövetelét is. Ha nem tesz eleget az anyuk a bírói végzésnek, akkor a külföldi hatóság segítségét is igénybe veszik..
Nagyon sok sikeres gyermek hazaszállítás történt már.
A gyerek nem az apuka engedélye nélkül távozott külföldre, hanem pont, hogy az apukájával és az anyukájával, ez azért egészen más kategória, mint amikor az anya fogja magát és lelép külföldre.
Külföldön élek, a hzasságomból született egy gyermek, aki szintén itt él velem, az apuka szintén itt élt. Egyikünk sem állampolgár, viszont letelepedési engedélye van mindenkinek az adott országba. Apukától elváltam, aki időközben visszaköltözött az anyaországba. Gyönyörű lenne, ha apuka agymenésére fognák magukat és hazaráncigálnák a gyereket, vagy amit valaki említett itt, hogy mindkettőnket hazatoloncolnának. Ez azért nem ilyen egyszerű.
Kérdező: nem mindegy, hogy az anyukának és a gyereknek van-e tartózkodási/letelepedési engedélye. Ha igen, amit gyanítok, akkor cifra a helyzet. De kérdés az is, hogy egyáltalán mit szeretnél elérni? Mi a célod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!