Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Helyesen viselkedik vagy sem?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm,akinek van egy kislánya.Rossz anyagi helyzetben vannak,gyesen van.A szüleinél lakik.Az egész gyesét a gyerekre költi,magának semmit nem vesz.Már van 2 szekrény ruhája a kislánynak,nagyon sok játéka is.Akkor is azt mondja hogy neki még kell ez az.Ami nem kell azt is megveszi neki.Abba a ruhába jár amit már vagy 2-3 éve vett.Az össz ruhatára amit az utcán hord az 2-3 nadrág,2-3 felső és ennyi.Szerintetek ez normális?vagy már beteges?
2013. márc. 14. 13:54
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
én is azt mondom,hogy kell egy aranyközépút.Ha amúgy is kevés a pénze ne ruhákra költse hanem minőségi élelmiszerre.A 2 szekrény ruha túlzás,főleg ha nincs sok pénze.Ha ennyire szereti a gyerekét,akkor vegyen szép ruhákat,játékot ésszel,és költse pénzét sok gyümölcsre minőségi húsokra sajtokra,zöldségekre.persze gondolom nem erre van igénye,mert akkor inkább igy költekezne.Én sokat veszek a gyereknek,de ésszel,és igen,veszek magamnak is.
2013. márc. 14. 17:00
 22/33 anonim ***** válasza:
Semmit nem vettem magamnak, mióta megszületett a kislányunk, Ő viszont mindent megkap (nem felesleges dolgokra gondolok). Ez nem jeleti azt, hogy én szakadtan és koszosan járok. Nekem bőven elég annyi kimenős ruha, mint a barátnődnek. Mindig tiszta a 2-3 db felsőm és a 2 db nadrágom, pedig az enyémek is legalább 2-3 évesek. Itthon másban vagyok.
2013. márc. 14. 17:21
 23/33 anonim ***** válasza:
Aha, és attól, hogy gyerekem van még 1000 éves göncökbe kell járnom, mert gyerekem van? Ez hülyeség, igen a gyerek kapjon meg mindent, én is imádok neki vásárolni, de azért egy nő adjon már magára annyira, hogy ne ócska cuccokba járkáljon. Szóval szerintem nem normális, meg ha annyira nincs pénzük, akkor tényleg inkább ennivalóra és hasznos dolgokra költsön.
2013. márc. 14. 18:59
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy milyen cuccba jár, ha az tiszta? Nehogy már úgy kelljen öltözni, ahogy nektek tetszik!
2013. márc. 14. 20:06
 25/33 anonim ***** válasza:

"egy nő adjon már magára annyira, hogy ne ócska cuccokba járkáljon"

Ezt gondolom GYES-ből nem lehet egyszerű megvalósítani. Nekem mindegy mit ír a kérdező én nem hiszem, hogy GYES-ből olyan sok felesleges dolgot tud venni a gyereknek az a hölgy.

2013. márc. 14. 20:11
 26/33 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó, hogy bárkit is az zavarna (vagy legalábbis engem biztos nem), hogy esetleg több éves cuccokban jár, ha az tiszta. Egyébként nekem is van olyan ruhám, ami évek óta megvan. Én azzal nem értek egyet, hogy ha gyerek van, akkor onnantól fogva meg kell szűnni nőnek is lenni. Aztán meg csodálkozunk, ha apuci félrelép egy másik nővel, akit persze leribancozunk, mert csinosabb, vékonyabb, fiatalabb, stb... de az persze ilyenkor fel sem merül, hogy a férjnek elege van, hogy a gyereken kívül nem létezik semmi, eligénytelenedik anyuka.

Az, aki feleslegesen összevásárolgat minden sz@rt a gyerekének, egy dolgot ér el vele, mégpedig, hogy a gyerek nem fog értékelni semmi, aztán majd ha 16 évesen kocsit követel magának, akkor nézegethetnek a szülők.

És igenis vallom, hogy habár a gyerek az első, azért én sem szűntem meg létezni, és nekem is megjár az új ruha. Nem azért, mert mások megszólnának különben, hanem mert igényem van rá. Mert jól esik, ha a férjem szeme felcsillan, amikor meglát. Mert jól esik, hogy megdicsér, ha csinos vagyok. Mert én nem CSAK anya vagyok, hanem feleség, és nő is. Plusz a gyermekeim is örülnek, ha van egy kiegyensúlyozott, boldog házasság a hátuk mögött, és anyuka nem vágja majd a fejükhöz 20 év múlva, hogy ő mennyi mindenről mondott le...

Aztán le lehet pontozni! Nem attól lesz valaki jó anya, hogy ész nélkül megvesz minden vackot, amit a gyerek éppen kiejt a száján, aztán magára meg semmit nem ad. Egy anya akkor lesz jó anya, ha értékes dolgokra, helyes értékrendre neveli a gyerekét, és támogatja mindenben, figyel rá, segíti.

2013. márc. 14. 20:16
 27/33 anonim ***** válasza:

"Az, aki feleslegesen összevásárolgat minden sz@rt a gyerekének, egy dolgot ér el vele, mégpedig, hogy a gyerek nem fog értékelni semmi, aztán majd ha 16 évesen kocsit követel magának, akkor nézegethetnek a szülők."

Szerinted milyen felesleges dolgokat tud venni neki a GYES-ből?

2013. márc. 14. 20:19
 28/33 anonim ***** válasza:
Rengeteget, hidd el. Nem csak több ezer forintos ruhák vannak. Az is felesleges, ha 100 forintért turkálja a 30. pár cipőt a gyereknek. 2 szekrénnyi ruha igen is sok egy gyereknek. Teljesen felesleges.
2013. márc. 14. 20:22
 29/33 anonim ***** válasza:
Akinek a házassága, kapcsolata tönkremegy attól, hogy a nő több éves ruhákat hord, ott valami súlyosabb indok van, csak nem akarják tudomásul venni.
2013. márc. 14. 20:26
 30/33 anonim ***** válasza:

Nem ezt írtam! Ha figyelmesen olvastad volna végig, amit írtam, akkor látnád, hogy nekem is vannak ruháim, amiket évekkel ezelőtt vettem. Azzal nincs semmi gond, ha valaki nem engedheti meg magának, hogy új ruhát vegyen. Hidd el voltunk mi is rossz anyagi helyzetben, amikor turkálóból öltözködtem, mert csak arra volt pénz. De sem akkor, sem most nem mártírkodtam, hogy jajj, a gyereknek a 20. fölösleges dolgot is. Meg amit csak kíván, azt azonnal megveszem. Egyensúlyra kell törekedni. Ami KELL a gyerekeknek, az elsőbbséget élvez nálunk is, de mint ahogy már írtam, nem kell minden hónapban komplett ruhatárat cserélni egy gyereknél sem. Ha arra van pénz, hogy a gyereknek mindent összevásárolgasson, akkor lenne arra is, hogy időnként vegyen magának is ezt-azt.

Azt meg továbbra is fenntartom, hogy azok, akik mártírkodnak, és magukra nem adnak, igenis tönkretehetik a házasságukat. Egy nő az nő, akkor is, ha anya, csak ezt sokan elfelejtik a gyerek születése után. Nem arra gondolok, hogy akinek nincs miből, az is vegyen magának új ruhát, de aki csak azért nem vesz, mert azt hiszi ettől jobb anya lesz, az igenis buta.

2013. márc. 14. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!