Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti beadnátok egy olyan bölcsis...

Ti beadnátok egy olyan bölcsis csoportba a gyermeketeket ahol láthatóan és hallhatóan nem örülnének az érkezésének?

Figyelt kérdés
Ma voltunk rendezni a gyermekem bölcsődébe való felvételét mivel a Párom jövő hónaptól ismét munkába áll és én is dolgozom, így a felügyelet nem megoldható. Az első csoportban a gondozónő nagyon kedves volt, rögtön beszélgetni, játszani kezdett a kislányunkkal, beszélgetett a Párommal. Majd megmutatták azt a csoportot ahová a lányom fog járni (másfél éves) ott viszont a gondozónő egy cseppet sem örült, sőt, hangosan szóvá tette előttem a többi gondozónőnek, hogy de ha már az én gyermekem is odakerül nála már nyolc gyermek lesz a csoportban...Aztán faggatni kezdett, hogy hány éves a gyerek, majd elkezdtek arról beszélgetni, hogy mikor is tölti a két évet. (mert onnantól másik csoportba kerülhetne) Onnantól hozzám sem szólt, a kislányommal nem foglalkozott, így hamar véget ért a fogadó napunk... Nagyon elkeseredtem mivel így nem tudnám nyugodt szívvel otthagyni a gyermekem, hogy tudom, hogy állnak hozzá. Más bölcsiben nincs hely, ide is ismerős által próbálunk bejutni, ugyanis itt sincsen egyébként hely,de muszáj, hogy beadjuk mert dolgoznunk muszáj. Nem lehet kérni a vezetőnőt esetleg, hogy egy másik csoportba kerüljön? Az idősebb gyerekek között is akadt 1-2 másfél év körüli gyermek, így reménykedem benne hátha lehetne...
2013. márc. 13. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak úgy adnám be, ha nyugodt szívvel hagynám ott. Amúgy sem vagyok bölcsi párti, de ilyen körülmények között én nem vinném. Amúgy a gondozónőt is megértem. Elvileg megvan határozva, hányan lehetnek a csoportban.
2013. márc. 13. 18:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen megpróbálnám másik csoportba rakattni.
2013. márc. 13. 19:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Megértem én is, de a Nagyit is vittük magunkkal, akivel jó pár évig munkatársak voltak és nekem már csak ezért is rosszul esett, hogy így állt hozzánk. Elmondhatja a véleményét, de legalább ne előttem tette volna, rettenetesen kellemetlen volt ott állni és látni ill. hallani, hogy rólunk sutyorognak, szerintem ezt nem illik. Neki az lett volna a dolga, hogy a gyermekemmel kicsit megismertesse a csoportot, a játékokat megmutassa Neki és, hogy velem is beszélgessen, de tényleg mintha ott sem lettünk volna. Az én kislányom sem tehet arról ha pluszban felveszik Őt, de engem is meg lehet érteni, hogy szükségünk van pénzre, hogy dolgoznunk kell és minden bölcsi tömve van, segítségünk pedig egyenlő a nullával. :(
2013. márc. 13. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne ítélkezünk, nálunk is volt olyan, hogy az egyik gondozó 4 gyerekkel kevesebbet kapott mint a másik, persze mert a főnök mennye, és szemtől szembe a másik gondozónőnek valami hasonlót mondót így tette ezt szóvá. A gyerekeket nagyon szereti de azért ne kelljen dupla munkát végeznie más helyett. Lehet itt is valami hasonló van
2013. márc. 13. 19:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Ahogy én láttam minden csoportban kb. ugyanannyi gyerek van, tehát szerintem nem ilyesmiről lehet szó. Nem akarok én ítélkezni, hallottam ahogy beszélték, hogy egy kisfiút is 3 hete vettek fel de tudom, hogy akkor még volt 1 hely, de akkor még nem tudtuk biztosan, hogy felveszik -e a Páromat vagy sem. Amikor értesítettek bennünket, hogy felveszik akkor hívtuk a bölcsit de akkor már nem volt hely. Tehát én úgy érzem, hogy az én gyerekem ilyen plusz 1 fő lenne. Nyilván ha végképp nincs hová betenni akkor nem is várom el, mert ne okozzon senkinek terhet én sosem szeretném ha ezt érezné. De természetesen egy próbát megér, hiszen szükségünk van rá. Ha nem lenne, biztosan nem ragaszkodnék foggal-körömmel a bölcsihez, nekem is jobb lenne ha itthon lehetnék Vele. De sajnos nem engedhetem meg.
2013. márc. 13. 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk eleinte hasonló volt...Mikor bementünk megnézni a bölcsit, ahol egy hét múlva kezdte a kislányom a beszokást, akkor elég furán álltak hozzánk. Nagyon rossz érzésem volt, legszívesebben visszacsináltam volna az egészet, nem nagyon foglalkoztak velünk, sem a gyerekkel, csak azt hajtogatták hogy miért nem lehet jó neki hogyha elkezdi a bölcsit. Arra ment ki a játék hogy ne adjam be és maradjak vele otthon de mi sem tehettük meg.

A beszoktatás alatt viszont fokozatosan lett egyre jobb a véleményem róluk és végül a gondozónő nagyon megszerette a lányomat, imádja, és a lányom is szereti őt , a csoporttársak is nagyon szeretik, és a többi gondozónő is. Szóval minden jól alakult a végére, pedig első nap legszívesebben visszavontam volna az egészet.

Én azt mondom, kezdjétek meg a beszoktatást, és meglátod...ha ott is így viselkednek akkor el lehet gondolkozni a továbbiakon. Mondjuk a mi gondozónőnkről mindenki csak jókat mondott, és ez be is bizonyosodott. Létszámgondok náluk is vannak, de pl nálam is a munkahelyemen, de ez nem szabad hogy a gyerekeken csapódjon le.

2013. márc. 13. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Kislányom bölcsis, 3 éves.

A saját tapasztalatom és a leírtak alapján azt mondom, hogy ide semmiképp nem adnám a helyedben a gyermeket.

2013. márc. 13. 23:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Esetleg egy családi napközi?
2013. márc. 14. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!