Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehetne kezelni a lassan...

Hogy lehetne kezelni a lassan 4 éves lányom viselkedését?

Figyelt kérdés

Mostanában állandó harcban állok vele, teljesen úgy viselkedik, mint egy kamasz. Semmi nem jó neki, aminek eddig örült az már unalmas, nem jó. Már oviba sem akar menni reggelente, amit eddig úgy szeretett. Minden válasza úgy kezdődik, hogy "de", "de nem akarom" és mindezt nyafogó hangon. Emellett állandóan visszafelesel, ugyanazt mondja vissza rám, amit én mondok neki. Mondjuk ha utasítom hogy pakoljon el, és érzi hogy nyomatékosabban mondom, akkor egyből az a válasz, hogy nem, te pakold el. Ha szépen mondom, akkor meg sem hallaná. Meg ha azt mondom, hogy mérges vagyok, vagy csúnya vagy, akkor az jön, hogy nem, te vagy csúnya anya, én vagyok a mérges rád. Állandó harcban áll velem, kiabál, és lázad mint egy kamasz. Muszáj vagyok fegyelmezni, mert az apja semmit nem csinál vele, azon kívül hogy imádja és mindent hagy neki. Ezért nekem kell szabályozni, néha felemelem a hangom, de nem ordítok vagy ilyesmi, de már az sem tetszik a kisasszonynak ha rászólok. Már azt is mondta, hogy elmegy otthonról. Az hogy nem szeret, az állandó megjegyzés részéről ha nem tetszik valami. Pedig szeret engem, tudom, mert ha minden rendben van, akkor imádnivaló kislány, állandóan puszilgat, ölelget, és nem győzi mondani hogy szeret.

Mit lehetne tenni, hogy egy kicsit jobb legyen? Én türelmes vagyok hozzá, nem ezzel van a baj. De már nagyon unom, hogy úgy érzem semmit sem ér a szavam. Ha már most 3.5 évesen ennyire nehéz eset, akkor mi lesz 15-16 évesen?

Vagy ez is egy korszak, mint a dackorszak, amit majd kinő?

2013. márc. 13. 17:30
 1/5 anonim válasza:

1.Tuti hogy el van szegény kényeztetve ( nem rosszból mondom)

2.Akkor is parancsolj rá keményen és ha nem engedelmeskedik akkor mond neki ( vagy ha csúnyát mond rád) hogy kérjen bocsánatot vagy ha nem engedelmeskedik de nem mondott olyat akkor is tedd büntibe.Hagy a szobába vagy ne foglalkozz vele .Akkor még jobban csinálni fogja de ne hagyd magad.Mond hogy kb 10 perc múlva vissza jössz.Akkor ha nem kér bocsánatot akkor tovább bünti.Hagyd hogyne törjön meg.Tudd hogy te vagy a főnök.Ha abszolút nem jön be vidd el háziorvoshoz.

2013. márc. 13. 20:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Bünteted valamivel??

a férjed együttműködése nélkül nem fog menni, beszélj vele, mert nemsokára már nem lehet ezen javítani...

2013. márc. 13. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Soha ne mond a gyereknek hogy buta, vagy hogy nem szereted! Soha nem szabad negatívan minősíteni. Ami lehet mondani:

Most butaságot csinálsz,. nem szeretem, ahogy viselkedsz.

vagy nagyon szeretlek, de ez nagyon csúnya dolog. Mindig a viesekedését kell jelzővel illetni.

És ha kell igen is emeld fel a hangod, ha kell akkor kiabálj, lássa hogy te most ezt igenis nagyon komolyan gondolod. Egy ilyen korú kisgyereket, ha mosolyogva kedvesen szídod le fel sem veszi, vagy megzavarodik, hogy akkor most lehet vagy nem?

2013. márc. 14. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Büntetésbe nem sokat van, de ezentúl sűrűbben alkalmazom. A lépcsőre szoktam ültetni néha, fent az emeleten sötét van, ettől nagyon fél.

Szoktam azért kiabálni is, de akkor ő is elkezd kiabálni velem. Az a baj hogy tényleg ugyanazt csinálja amit én. Mintha a tükörképem lenne.

Azt nem mondom soha hogy nem szeretem, csak azt hogy rossz vagy ezért v. azért, erre sokszor megkapom, hogy rossz vagy anya, ha neki vmi nem tetszik.

Hát ha most bekeményítek büntetés szempontjából, akkor egész nap a lépcsőn fog ülni.

2013. márc. 14. 10:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Miért a félelmével bünteted??Ez nagyon rossz amit csinálsz, kihathat az egész életére a sötétségtől való félelem.

Büntiszék,sarok miért nem jó??

2013. márc. 14. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!