Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen cipőt vegyek 20 hónapos...

Milyen cipőt vegyek 20 hónapos lányomnak?

Figyelt kérdés
Mindenhol mást olvasok és már teljesen belezavarodtam. Téli csizmája 21-es volt. 11 hónapos kora óta jár, de még mindig előfordul, hogy elesik. Naponta akár többször is. Soha nem oda néz, ahova lép. Szóval valami stabilat szeretnék. Tavaszra és nyárra is. Lábfeje magas, lábszára széles. Javaslatok? Indoklások? Tanácsok? Esetleg linkekkel? Gumicsizmára már szükségünk lesz? stb.
2013. márc. 11. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:

arra figyelj, hogy a felső rész jól tartson, de a talp hajlékony legyen.

Ne vegyél neki próba nélkül, hanem lásd, hogy hogy megy benne.

A talpára állítsd rá a kislányt, hogy a teljes testsúlyával rajta álljon egy papíron, és rajzold körbe. Mérd le, és adj hozzá 0,4-0,5mm-t. Ilyen belső talphosszú cipőt nézzetek. Otthon hagyd sokat zokniban szaladgálni.

Nekem a lányom is ilyen elesős, és nála legjobban a Primigi márka jött be. De vettem már neki Elefantent, és Superfitet, az utóbbi jobb volt...

2013. márc. 11. 17:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. márc. 14. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyszer azt olvasom, kell a domború forma a talpa alá,máskor az ellenkezőjét. A jó drága elefántos cipő talpa pl többnyire sima. Én vettem gumicsizmát a lánykámnak a Deichmanban, le volt árazva, imádja. Tavasszal, de esőben nyáron is kelleni fog. Jó buli. A körberajzolt talpacska leghosszabb pontjai között, ráhagyással, levágsz szívószálat, azt bárhová magaddal viheted, könnyen belefekteted a cipőbe.
2013. márc. 14. 14:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem egymástól függetlenül a védőnő és a gyógytornász is a Siestát ajánlotta. Mellette volt már D.D.Step és Elefanten cipője is a lányomnak, de eddig a Siesta a legjobb. Eddig még sosem szakadt el, nem kopik, nem fakul. Nagyon jó minőség. Persze drága is sajnos.

Amúgy a gyógytornász azt mondta, hogy ha mezítláb van a gyerek pl bent, ahol járólap van, vagy laminált, vagy padlószőnyeg, vagyis teljesen egyenes a talaj, ott a láb azt szokja meg, és ahhoz alkalmazkodik. És nem alakul ki a megfelelő boltozata. Én elhiszem, mégiscsak szakember. :)

Nyáron a fűben viszont mezítláb legyen minél többet a gyerek, ezt is mondta.

2013. márc. 14. 14:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Én mostanában azt olvastam, hogy a siesta nem jó a legújabb kutatások szerint.

Köszönöm, a fiam összes cipője-szandija az volt, akciósan is 8-20e/db :S

2013. márc. 14. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta az orvos, hogy az elso cipo supinalt legyen! bent pedig ne mezitlab!
2013. márc. 14. 16:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. márc. 18. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!