Óvodaváltás 2 év után? Aki volt így öntsön már belém erőt hogy jól sült el végül.
Van egy 5.5 éves kisfiam és egy 3.5 éves lányom. A fiamnak ez a második éve az oviban, a lányomnak az első (ugyanaz az ovi de más csoport). Költözés miatt szeptembertől máshova kellene járniuk nemsoká lesz a beiratkozás de egyszerűen még mindig nem tudom mi a helyes döntés. A mostani ovijuk 40 perc utazásra van/lenne az új helytől. Ha nagyon muszáj végülis megoldható lenne a bejárás, de anyagi vonzata lenne (vagy autóba benzin vagy buszjegy mindkettő kemény ezreseket venne ki a pénztárcánkból de mondjuk ha ez az ára a jó közérzetüknek akkor ez).
A másik ovi 5 percre lenne innen. Annyira sajnálom őket kivenni, hogy új közösséget kellene megszokniuk, nem tudom hogy viselnék. Főleg a fiam aki már 2 éve jár és nagyon szereti őt ott mindenki (és még ennek ellenére is van hogy bepróbálkozik hogy ő nem szeretne oviba menni stb.). Logopédus is foglalkozik vele, jár táncolni. Tehát most az új oviban minden kapcsolatát kezdhetné elölről. Nem tudom mitévő legyek, esetleg ha valaki átesett már ezen leírná hogy zajlott eleinte? Vagy mennyi időbe telt amíg megszokták?
Nem voltam még ilyen helyzetben, de ez hasonló ahhoz, hogy bölcsibe jár a gyerek 1-2 évig, aztán megy oviba. Hamar megszokják, ilyenkor még nincsenek életre szóló barátságok.
A lényeg, hogy jók legyenek az óvónénik.
Esetleg próbáld őket most egy csoportba rakni, ha ez szimpatikus neked.
Én a közeli ovit választanám, teljesen biztos vagyok benne, hogy ovit váltanék, bár mint írom és nem voltam ilyen szituban.
Előző vagyok, menj be a csoportokba, biztosan lesz nyílt nap, és nézd meg magadnak az óvónőket, és próbáld abba a csoportba iratni őket, ahol tetszik az óvónő.
Ne legyél elkeseredve, fel a fejjel, pozitív hozzáállás, máshol is lehetnek szuper óvónők, nem csak a jelenlegi ovitokban!!!!
Leírom a mi történetünket. Nem teljesen ugyanez a szitu, de nagyon hasonló. A lányom, itthonról 40 perc utazásra járt bölcsibe. Csak oda sikerült beraknom. Decemberben betöltötte a 3-at és átkerült az ovi részlegbe. Alapítványi és van bölcsijük, meg ovijuk is. Nem ment át egyedül, sok kis baráttal együtt kezdte. Kezdetektôl imádta. Közben a hozzánk közelebbi oviba, ami 5 perc sétára van, beprotezsálták a lányom. Hetekig görcsöltem, vigyem, ne vigyem. Ahová járt, imádtuk. Bármilyen nyûgös lehetett reggel a lányom, beérve mindig fülig ért a szája. Voltak barátai is, szuper volt, DE....40 percre tôlünk és fizetôs. A másik 5 percre, állami, de nem ismertünk senkit. Idôpontot egyeztettem az új ovi vezetôjével és egy nap elmentünk látogatóba. Az én gyerekem a megérkezéstôl kezdve kiváncsian figyelt mindent. A végén megunta, hogy az anyja csak dumál, fogta magát, vándorútra indult és szépen beült egy csoportba a gyerekek közé rajzolni, játszani. Mint kiderült, pont a leendô csoportjába ült be. Én sík ideg voltam a váltás miatt, de már azt mondhatom, hogy a gyerekek ezt sokkal könnyebben élik meg. Lányom egyik pénteken még az egyik oviba ment, rákövetkezô hétfôtôl már a másikba és az is tök természtesen volt nála, hogy az oviban kaja után alvás van. Pont beszéltük az ovónénivel, hogy még az elsô napokban nem altatnám bent, hogy könnyebben átálljon, erre az én lányom elsô nap ebéd után megkérdezte: Anyuci, megnézed hogy alszom?:-))) Végül elsô naptól ott alszik. Ráadásul 1 hét után beteg lett és tegnap, mikor mentünk a doktornénihez, ô maga mondta, hogy kérjem meg a doktornénit, hogy engedje ôt oviba:-)))
Egyszóval a gyerekek tényleg könnyebben váltanak. Mi szülôk meg agyonizguljuk magunkat:-)))
Én nyugodtan váltanék ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!