Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodaváltás 2 év után? Aki...

Óvodaváltás 2 év után? Aki volt így öntsön már belém erőt hogy jól sült el végül.

Figyelt kérdés

Van egy 5.5 éves kisfiam és egy 3.5 éves lányom. A fiamnak ez a második éve az oviban, a lányomnak az első (ugyanaz az ovi de más csoport). Költözés miatt szeptembertől máshova kellene járniuk nemsoká lesz a beiratkozás de egyszerűen még mindig nem tudom mi a helyes döntés. A mostani ovijuk 40 perc utazásra van/lenne az új helytől. Ha nagyon muszáj végülis megoldható lenne a bejárás, de anyagi vonzata lenne (vagy autóba benzin vagy buszjegy mindkettő kemény ezreseket venne ki a pénztárcánkból de mondjuk ha ez az ára a jó közérzetüknek akkor ez).

A másik ovi 5 percre lenne innen. Annyira sajnálom őket kivenni, hogy új közösséget kellene megszokniuk, nem tudom hogy viselnék. Főleg a fiam aki már 2 éve jár és nagyon szereti őt ott mindenki (és még ennek ellenére is van hogy bepróbálkozik hogy ő nem szeretne oviba menni stb.). Logopédus is foglalkozik vele, jár táncolni. Tehát most az új oviban minden kapcsolatát kezdhetné elölről. Nem tudom mitévő legyek, esetleg ha valaki átesett már ezen leírná hogy zajlott eleinte? Vagy mennyi időbe telt amíg megszokták?

2013. márc. 11. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
LÁnyom is 2 évig járt egy oviba,és költözés miatt Neki is másik oviba kellett járnia. Az első kettő hónap volt nehéz,mert tényleg nagyon újnak érezte magát,hiányoztak a kis barátai,de aztán itt is barátkozott,hamar megszerették,és nagyon szeret ide is járni.Mondjuk lányom nem is egy zárkózott fajta... Most fog ballagni innen :) Amúgy elhiszem,hogy nehéz,én is sokat agyaltam mi legyen,de hidd el jobb ha közelbe jár,nemcsak az anyagiak miatt!
2013. márc. 11. 14:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen mindenképp praktikusabb munka stb. mellett sok az a 40 perc pláne télvíz idején pl. de annyira nem szeretném őket kirángatni olyan jól érzik magukat :((
2013. márc. 11. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem voltam még ilyen helyzetben, de ez hasonló ahhoz, hogy bölcsibe jár a gyerek 1-2 évig, aztán megy oviba. Hamar megszokják, ilyenkor még nincsenek életre szóló barátságok.

A lényeg, hogy jók legyenek az óvónénik.

Esetleg próbáld őket most egy csoportba rakni, ha ez szimpatikus neked.

Én a közeli ovit választanám, teljesen biztos vagyok benne, hogy ovit váltanék, bár mint írom és nem voltam ilyen szituban.

2013. márc. 11. 14:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez az hogy itt nem ismerem az óvónőket és bementem már tájékozódni de semmi nem derült ki számomra az alatt az 5 perc alatt. Mondtam hogy jönnénk, mondták hogy jó, jelentkezzünk. Semmi különösebb pozitív érzésem bem volt igaz kifejezetten negatív se, meg most végülis mit várok hogy lelkesedjenek a gyerekeimért nekik gondolom gyerek-gyerek tök mindegy. Sajnálom mert ilyen jó biztos nem lesz nekik mint most:(
2013. márc. 11. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, menj be a csoportokba, biztosan lesz nyílt nap, és nézd meg magadnak az óvónőket, és próbáld abba a csoportba iratni őket, ahol tetszik az óvónő.

Ne legyél elkeseredve, fel a fejjel, pozitív hozzáállás, máshol is lehetnek szuper óvónők, nem csak a jelenlegi ovitokban!!!!

2013. márc. 11. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Leírom a mi történetünket. Nem teljesen ugyanez a szitu, de nagyon hasonló. A lányom, itthonról 40 perc utazásra járt bölcsibe. Csak oda sikerült beraknom. Decemberben betöltötte a 3-at és átkerült az ovi részlegbe. Alapítványi és van bölcsijük, meg ovijuk is. Nem ment át egyedül, sok kis baráttal együtt kezdte. Kezdetektôl imádta. Közben a hozzánk közelebbi oviba, ami 5 perc sétára van, beprotezsálták a lányom. Hetekig görcsöltem, vigyem, ne vigyem. Ahová járt, imádtuk. Bármilyen nyûgös lehetett reggel a lányom, beérve mindig fülig ért a szája. Voltak barátai is, szuper volt, DE....40 percre tôlünk és fizetôs. A másik 5 percre, állami, de nem ismertünk senkit. Idôpontot egyeztettem az új ovi vezetôjével és egy nap elmentünk látogatóba. Az én gyerekem a megérkezéstôl kezdve kiváncsian figyelt mindent. A végén megunta, hogy az anyja csak dumál, fogta magát, vándorútra indult és szépen beült egy csoportba a gyerekek közé rajzolni, játszani. Mint kiderült, pont a leendô csoportjába ült be. Én sík ideg voltam a váltás miatt, de már azt mondhatom, hogy a gyerekek ezt sokkal könnyebben élik meg. Lányom egyik pénteken még az egyik oviba ment, rákövetkezô hétfôtôl már a másikba és az is tök természtesen volt nála, hogy az oviban kaja után alvás van. Pont beszéltük az ovónénivel, hogy még az elsô napokban nem altatnám bent, hogy könnyebben átálljon, erre az én lányom elsô nap ebéd után megkérdezte: Anyuci, megnézed hogy alszom?:-))) Végül elsô naptól ott alszik. Ráadásul 1 hét után beteg lett és tegnap, mikor mentünk a doktornénihez, ô maga mondta, hogy kérjem meg a doktornénit, hogy engedje ôt oviba:-)))

Egyszóval a gyerekek tényleg könnyebben váltanak. Mi szülôk meg agyonizguljuk magunkat:-)))

Én nyugodtan váltanék ovit.

2013. márc. 12. 05:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó neked is hogy leírtad!! Igyekszem magam tréningezi rá, lehet tényleg én élem csak meg ezt ennyire rosszul. Talán mert nagyon örültem-örülök és el se mertem hinni hogy nálunk semmi panasz nincs az óvónőkre az óvodára (holott mindenhonnan szinte csak a panaszt hallom). Valamiért van bennem egy ilyen előfeltevés hogy 2x nem lehetünk ennyire szerencsések.
2013. márc. 12. 06:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Minden gyermek mas...s testverek is kulonbozok...Tapasztalatom... gyerekeket jobban megviseli a koltozes..ovi...suli valtas ..mint a szuloket...ket eves nem tudja ugy elmondani...4-5-6-7 eves ...sok esetbe nem beszel..mert tudja anyu-apu dont. nincsenek eletre szolo baratsagok...? nagy szavak....gyerekek lelkibetegek lehetnek...egy koltozes suli...ovi.. valltas miatt...... a hozzaszolasommal a gyermekekert tettem...mert a ket eves is tud kulonbseget tenni jo es rossz kozott...es ha valamit ..megszeret...es holnaptol nincs...szomoru lesz....szerintem...ha nem tudod vallalni...hogy tovabbra is odajarjanak...elotte fel kell kesziteni oket .. feltetlenul...meg kell veluk beszelni ... Marcsi harom gyermek anyukaja...
2013. márc. 12. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!