Szobatisztaságban tudnátok segíteni?
A kisfiam áprilisban lesz 3 éves. Abszolút nem szobatiszta, és ha leveszem róla a pelenkát ordít a pelusért, hogy adjam vissza rá. Nem tudom mi tévő legyek.
Tavaly nyáron már bilizett a nagy melegekben, akkor pisilt, kakilt bele, de visszaesett, és azóta nem hajlandó semmire. Már teljesen el vagyok keseredve.
Teljesen megértem az elkeseredésed. Az én kisfiam is ugyanennyi idős, és bár mi már egy kicsit előrébb tartunk, szobatisztának azért nem nevezném.
Én a nyárban bízom, sokat leszünk a játszón, ott minden gyerek nyilvánosan pisil, talán majd ő is kedve megjön hozzá, Persze ez függ a gyerektől is, az enyém nagyon szereti utánozni a többieket, főleg a nagyobbakat.
Azzal szoktam magam vigasztalni, hogy kevés olyan egészséges gyerekről tudok, aki iskolás koráig pelusos maradt volna. :)
Hasonló szituációban voltam a kisfiammal. Tavaly nyáron volt egy-két hét, amikor iszonyatosan nagy hőség volt és a pelenkában kisebesedett a popsija szinte egyik napról a másikra.
(Előtte én is próbálkoztam már, de nem volt hajlandó sem bilit sem wc-t ülőkével használni)
Vakarta is a popsiját, mert viszkedett és így már fájdalmas is lett hirtelen.
Ekkor elmagyaráztam neki, hogy most nincs mese nem tehetem vissza a pelenkát (nappal), mert akkor nem fog meggyógyulni a popsija ebben a nagy melegben, sőt sokkal jobban fog fájni.
A kisfiam is érezte hogy sokkal jobb ha szabadon van a popsija (pamut bugyi). Talán 1-2 alkalommal fordult elő baleset, mert rendszerint jelezte ha pisilnie kell. Persze székletet csak pelenkába volt hajlandó nyomni. Megvárta az esti fürdés utáni tisztába tevést, vagy reggel ébredés után még a pelusba végezte a dolgot:)
Pár hétre rá már a székletet is wc-be ürítette, szépen jelezte.
Nekem ekkor a kisfiam már 2 éves és 8 hónapos volt.
Bili használatára egyáltalán nem mutatott hajlandóságot, rögtön a wc-t használta szűkítővel, aminek én jobban örültem, hisz egyrészt ezt a mintát látta, másrészt ilyen korban már nem láttam értelmét, hogy bilizzen.
Szerintem várj még egy kicsit, legyél türelmes még nem érett rá.
Én is nagyon izgultam, mert hát ugye a környezet reakciói (beszél már? szobatiszta? )még rátettek egy lapáttal.
Fiúk általában később érnek, mint a kislányok és ez szinte minden területen megmutatkozik (szobatisztaság, beszéd, étkezés, önállóság stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!