Akik lakásban (ősszel, télen, hidegebb időben) szoktattátok szobatisztaságra a kisgyereketeket, hogyan csináltátok?
Mert ugye ilyenkor jól fel van öltöztetve :-) Nem olyan könnyű csak úgy lekapni a pelust. Ráadásul a ruhák is nehezebben száradnak.
Milyen jel volt, amire elkezdtétek? Mennyi időnként kérdezgettétek, hogy kell-e pisilnie? Vagy egyáltalán hogyan csináltátok?
nekem tavaly novemberben lett szobatiszta a kisfiam. nem kellett szoktatni, ő maga döntött úgy, hogy nem kell a pelus, wc-re ül, szükítővel. Volt, hogy bepisilt, pl amikor vendégek voltak, és elmélyült a játékban. De ilyenkor sem 5 réteg ruha lett pisis, csak a bugyi, és a nadrág, ami rajta volt.
Az utcára még pár hétig pelusban mentünk ki, de útközben szólt, hogy pisilni kell, mondtam, hogy hideg van, mindjárt odaérünk, kibírja-e. kibírta :)
Szóval nálunk nem én szoktattam a szobatisztaságra, hanem a gyerek saját magát.
Köszi!
Nekem a reggeli kakáláshoz már van bizodalmam. Azt ugyanis szokta jelezni előre. Érdekes, napközben nem jelzi ugyanezt, ha kell neki.
Viszont a pisilésre ötletem sincs, mert nem szól még előre, ha pisilni kell. Sőt, ha mondom, hogy pisiljen, nem veszi komolyan, huncutkodik, elszalad.
Köszi a válaszodat!
Én is tanakodom rajta. Semmiképpen nem akarom erőltetni, csak azért gondoltam rá, mert néha már előre beleül a legós vödörbe (pelenkástól) és így jelzi, hogy wc-znie kell. Gondoltam, ennyi erővel bilire is ültethetném. De a pisilésre még nem érett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!