Szerintetek két kisgyermek mellé való spaniel kiskutya?

Szerintem nagyon jó a spániel a gyerekehez. De na hagyjátok felügyelet nélkül egyelőre őket, legalább az ablakból figyeld! Majd csak ha a kutya minden esetben szót fogad a gyereknek, tehát 5 éves kor felett.
Ha visszaadnátok, lenne pár ismerős, aki azt mondaná, hogy felelőtlenek vagytok, mert állat nélkül nevelitek a gyerekeket, nem adjátok meg neki, ami kell a boldog gyerekkorhoz. Ellentábor, kéretlen tanács mindig van, akármit is teszel. Ha za ellenkezőjét, akkor is.
A gyerekeknek jó társ a kutya: jó pajtás, megtanítja a gyereket, hogy másra is figyeljen, ne csak magára, javítja a mozgás koordinációját, a gyorsaságát a kutyussal való játék, az empátiáját is. És erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésektől. Mind a kontaktus a kutyával, mind a vele friss levegőn tett játék, mind a kialakuló érzelmi kötődés. Szóval: hasznos, egészséges és vidám dolog a kutyapajtás.

"Gyerekeinknek is príma játszópajtása lehet, ami különösen egykéknél lehet hasznos. Rajta keresztül megtanulhatják más élőlények szeretetét (amit a kutya érez, azt is bátran mondhatjuk szeretetnek) , a felelősséget, gondoskodást, ráhatást, tanítást.
A jól ápolt kutya rizikója szerintem messze kisebb, mint pl egy másik gyereké. Nem nevezhető sterilnek, de egész más bacikat hordoznak, mint ami az embernek ártani tud. ( A kutyaürüléktől viszont óvd a gyereket és a kutyát is )
És ha attól félnél, hogy csemetédet megharapják, hát ilyen szempontból is veszélytelenebb a kutya az embernél. (Sokkal több a felnőttek vagy gyerekek által okozott baleset, mint a kutyák általi harapás)

Kicsit öntörvényű kutya a spániel, de odafigyeléssel, és egy kis szigorral meg lehet őket nevelni. Igazából öregkorukra bolondulnak meg egy kicsit, akkor sokkal hamarabb odakapnak meg morognak, ha valami nem tetszik nekik. Amíg kölykök addig a játék hevében feletkezhetnek meg magukról. Szerintem jobb választás let volna egy labrador, vagy németjuhász kutya, de ez csak az én véleményem. Igazából nekünk is egy tacskónk van, ami szintén nem a legideálisabb gyerek mellé. Bár nekünk már a baba előtt is megvolt. Azért biztos, hogy a gyerekeknek nagyon jót tesznek a kutyák, akármilyen fajtáról is van szó. Feleősségre, szeretetre tanítanak.
Ha úgy látod, hogy semmi jelét nem mutatja a türelmetlenségre a kutyus, akkor biztos nem lesz baj.
Sok boldogságot hozzá!!
Persze a spánielek nagyon aranyosak és szeretetre méltók
pont gyerekeknek való.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!