Két kisgyermek egy szobában?
Sziasztok!
2,5 éves a kisfiam, 10 hónapos a kislányom. Kétszobás lakásunk van.
Este együtt fürdenek, a kicsit viszem a gyerekszobába, szopi, alvás. Van hogy nem alszik el, ilyenkor ha leteszem üvölt, ekkor apa ringatja.
A nagy fürdés után kakaózik, kicsit még mesét néz velem alszik el a mi ágyunkban, hogy ne verje fel a kicsit és utána viszem a helyére.
Ha a kicsi felsír, a nagy sprintel hozzánk. Én megszoptatom, vagy megnyugtatom a kicsit, addigra a nagy már alszik a helyemen. Ha megint átviszem, és megint sír a kicsi visszajön.
Általában a kicsi jól alszik, egy-két hete van hogy 1-2* sír és a nagy erre ébred.
Alig férek el a helyemen, rugdos, rám mászik, melegem van.
Másnál is vannak ilyen jellegű problémák?
Megoldás?
Nem altatnám a nagyot a szülői ágyban, és amint átjön azonnal de rögtön szó nélkül visszakísérném a helyére.
A kicsit viszont én amíg felkelt szopni éjjel, addig a mi szobánkban (de külön kiságyban) altattam. Nekem se kellett mászkálni, a nagyot se verte fel. Amikor már nem kelt éjjel, akkor kerültek nálunk egy szobába.
Megpróbálom a nagyot a helyén tartani.
A kicsit nem akarom nálunk altatni. Az első három hónapban ott volt bölcsőben, utána ment a gyerekszobába.
Nem tudok úgy házaséletet élni hogy ott a gyerek a szobában.
(természetesen olyankor a nagy sincs ott)
Panelba még hol?
fürdő 1m2, konyha szabad hely szintén, és itt vége is a helyiségeknek. A wc-t nem számítom.
Szerintem is az lenen a legjobb megoldás, hogy amíg kel a kicsi, addig nálatok alszik. Mert így kiszúrás a naggyal, hogy felébred rá mindig :( Biztos van gyerek, aki nem ébred fel, de ezek szerint ő nem ilyen.
De ha meg ezt nem akarod, akkor próbáld meg a nagyot mindig visszakísérni a saját ágyába. Mondjuk azon ez nem változtat, hogy felébred szegény... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!