Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tartósbeteg gyerkőcömnek...

Tartósbeteg gyerkőcömnek igényeltem közgyógykártyát, de nem voltunk az orvosnál, mert nem kell egyéni gyógyszerkeret, így vajon az eseti évi 6000 Ft-ot sem vehetjük igénybe?

Figyelt kérdés
Amikor benn voltunk az illetékes hivatalnál kártyát igényelni, mondtuk, hogy nincs szükség egyéni gyógyszerkeretre, mert nincs havi 1000 Ft értékű gyógyszerünk. Azt mondták jó, akkor nem kell a háziorvoshoz menni. Utólag olvastam valahol, hogy létezik a havi max. 12000 Ft-os egyéni kereten kívül, eseti évi 6000 Ft-os keret is. Most akkor erről is lecsúsztunk? Egyébként nem a gyógyszerek, hanem pl. az ortopédcipő, betét miatt váltottuk ki a kártyát, de ha járna az a 6000 Ft, azt is biztos feltudnánk használni 1 évben.
2013. márc. 7. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem akarok butaságot írni, de szerintem épp fordítva: a havi keretről maradtok le így, és az éves 6000-et kapjátok meg. Hisz nincs havi 1000 Ft összegű gyógyszerköltségetek...

De majd valaki hozzáértő kijavít, ha nem így van. A fiamnak 6.700 a havi, és kapja az évi 6000-et is.

2013. márc. 7. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:
A 6000Ft-ot fogjátok kapni,mi is így vagyunk,hogy az ortopéd cipő miatt kell a közgyógy,mert arra kapunk évi kemény 1 db cipőt.A keretet sokszor fel se használjuk.
2013. márc. 7. 22:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Első igénylésünknél nekünk is az évi 6000Ft volt, valamint félévente egy cipő vagy szandál lett készítve.
2013. márc. 8. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!