Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hónapos kislányomnak...

19 hónapos kislányomnak elkezdtek romlani a fogai? Másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés

Eddig gyönyörű fehérek voltak a fogai, de nemrégiben észrevettem, hogy rögtön az ínyénél a fogai elkezdtek barnulni. Próbáltam fogkefével lesikálni, de nem jött le (azt hittem csak kosz). Fogkrémet még nem tudunk használni, mert nem köpi ki.

El lehet őt vinni ilyen kicsin már fogorvoshoz? Mert nem igazán enged a szájába nézni se. Tanácstalan vagyok.

2013. márc. 4. 19:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A fogorvosom azt mondta, 2 éves kortól fogadja a gyerekeket. A fogmosást fogkrémmel mindenképpen vezesd be! Egyébként nem is 100%, hogy szuvasodás: a lányomnak anno szintén elkezdtek elszíneződni a fogai, és a fogdoki megállapította, hogy ártalmatlan dolog, csak esztétikai probléma. Ugyanis sokféle baktérium, gomba, egyéb létezik a szánkban, amik nem okoznak problémát, csak éppen valamelyiktől elszíneződhet az arra érzékenyebb fog. Teendő semmi sem volt, a maradó fogai már nem voltak ilyenek.
2013. márc. 5. 08:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekünk a hűlye baba víz fogta be. Gyémánt nevű. Azért mert fluor van benne. Nézd meg van e valami olyan amit használtok amiben ez van. bab víz fogkrém. Ha van akkor válsd le. Az én lányomnak is elszíneződött a foga én is viszem orvoshoz de mivel a vizet megszüntettük és mossuk így szépen lassan elkezdett kopni. Most már nem annyira csúnya.
2013. márc. 7. 08:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Van, akinek nagyon kevés édességtől is romlani kezdenek a fogai, ez genetikai kérdés. (Bár legtöbbször tényleg a cukros italok okozzák a szvasodást.) Keress olyan fogorvost a lakóhelyeteken, aki kifejezetten kisgyerekekkel foglalkozik, ott biztos rendbe tudják tenni és ellátnak sok jó tanáccsal.
2013. márc. 7. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!