Mit gondoltok ez bárányhimlő? 2,5 éves kislányomnak tegnap este vettem észre. Mára már több lett ezekből a kiütésekből. Mivel kenjük, vagy rohanjunk az orvoshoz? Mióta/meddig fertőz?
Szerintem nem bárányhimlő. Legalábbis a kislányomnak nem így nézett ki.
Pont egy éve volt neki. Piros, gyulladt kis pöttyel kezdődött és másnap-harmadnap lett rajta hólyag. Ha bárányhimlő, akkor nem kell elvileg dokihoz rohanni, úgysem csinál vele semmit.
Ne kend be, mert az sajnos tévhit, hogy kenni kell. Nehezebben gyógyul attól a fehér cink alapú löttytől. Ha bárányhimlő, akkor fürdesd kamillás vízben és vegyél a gyógyszertárban hűsítő hintőport hozzá, az könnyen kimosható fürdetésnél. Itasd, mert lázas lehet, de nem törvényszerű.
Fertőz a pöttyök megjelenése előtt, alatt és kb 3 napi utána. Lappangási idő 2 hét.
igen, ez az.
Hivd fel az orvost, mert neki mindenképpen látnia kell, viszont mivel fertőző, természetesen nem várhatsz vele órákat a váróban!!!
Kenni nem szokás, ez igaz, viszont ha el kezd viszketni, akkor lehet zuhanyozni és a mentolos hintőporral szórni (patikában receptre is adják, de anélkül vettem 400 ft-ért), csillapítja a viszketést.
Láza lehet első pár napban, ha nem múlik az baj, de nem jellemző sztem. az már extrém eset. Sima lázcsillapító és ennyi.
Mielőbbi gyógyulást a kisbogárnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!