Szerintetek sokat néz tv-t?
Nem azzal van a gond, hogy napi x időt tévét néz, hanem azzal, hogy játék közben is megy, ezt gyerekpszichológustól tudom.
Nálunk napi fél-1 órát megy a tévé, de sosem játék közben.
Nekem nem korlátozták egyébként gyerekkoromban, felnőttként is háttérzajnak használtam, evés közben, minden közben ment, de a gyerekek érdekében "leszoktam" róla.
Nekem sem volt korlátozva, tiltva meg végképp nem. 35 éves vagyok.
Megmondom őszintén, hogy felnőttként sem köt le a tévé, gyerekkoromban pedig az a pár mese vagy egyéb műsor nem okozott semmi problémát.(Ablak, Híradó, Delta, Családi kör, Kapcsoltam, Van benne valami...ami az én időmben menő volt)
A 3. hozzászólóval nem értek egyet, mert nekem saját tévém volt a szobámban gyerekként, „orrvérzésig” nézhettem, és néztem is sokat, viszont felnőttként egyszer csak megundorodtam tőle, és attól kezdve nem volt tévém, és a gyerekemet sem engedem, hogy sokat nézzen bármit. (Természetesen az „undoromat” valószínűleg a mai műsorok is kiváltották, régebben azért nem volt ennyi vállalhatatlan dolog.
A gyerek kb. 3 éves koráig nem nézett egyáltalán semmit, azután a számítógépen rajzfilmet – nyilván itt annyiban számít csak a számítógép mint eszköz, hogy meg tudom válogatni, mit néz. Naponta egy-egy rajzfilmet nézett, de mióta iskolás, hét közben nincs már ez sem, csak hétvégén nézhet rajzfilmet – vagy nézünk együtt pl. remek természetfilmeket.
Látom, hogy itt jól lehúzták azokat, akik nem értenek egyet a korlátlan tévézéssel, így biztos én sem leszek népszerű, de azt gondolom, hogy a folytonos háttérzaj kifejezetten ártalmas a kisgyerekeknek. Persze nyilván van, aki egy 8 sávos út mentén lakik, és megszokja a folytonos zúgást, már szinte észre sem veszi, de ez egy kényszerhelyzet, nem szabadna a kisgyerekek idegrendszerét terhelni a folyamatos zajjal. Másrészt meg hozzászokhatnak, ismerek olyan gyerekeket, akik csak tévé előtt tudnak elaludni, mert azt szokták meg.
Harmadrészt én nem mernék egy 22 hónapos gyerekkel bármilyen mesét megnézetni, csak ha ismerem. Lehet, hogy ti persze már mindent ismertek, de azt kétlem, hogy az összes gyerekcsatornán adott rajzfilm megfelelő szinvonalú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!