Milyen gyerekzárat vegyek a konyhaszekrényre?
Ne engedd neki, hogy kinyissa a szekrényt. Ha a szép szó nem használ, üss a kezére.
Ha hagyod, a zárat is megtanulja kinyitni.
Ilyenünk van, és kívülre nem is tudok tenni, csak ilyen belső fajtákat.
bármit veszel rájön a nyitjára. :-))
Én is amig kis bogyó volt, olyan 1 éves koráig, akkor feltettem máshová az ilyeneket. Aztán 1x csak már olyan kis okos volt, mondtam, hogy a mosogatószer fúj, nagyon beteg lesz tőle, fájni fog a pocija, és megértette. Akkor együtt több napon keresztül mindig ezeket pakolgattuk, és elmondtam, hogy mi mire van, és veszélyes, nagyon rossz íze van, pl. a folyékony szappanból hagytam, hogy belenyaljon, és hát minden baja volt tőle.
20 hós korára egyedül ki és bepakolja a dolgokat, ha kérem, kiveszi nekem amit kérek, mert ugye megtanultuk, hogy minek mi a neve. :-))
Ez nagyon sok időmet, és energiámat elvette, de sztem így sokkal biztonságosabb hosszú távon, mert már nem is érdekli, mert nem tiltott dolog.
Ha viszont felteszel egy zárat, majd megőrül, hogy megnézhess, mi van ott bent, hogy pakolgathassa, és Te nyugodtan főzöl, míg ő szépen rájön, hogy hogy kell az új zárat kinyitni, és már meg is van a baj...
Utolsó vagyok még,
most 28 hós a lányom, de azért a nagyon necces vegyszereket(domestos, vízkőoldó, stb.) még mindig fent tároljuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!