4 éves kisfiamnak nurofen szuszpenziót vagy germicid kúpot adjak? Melyik hat gyorsabban? 38,4C
Én együtt szoktam adni a kettőt nagyon gyorsan hat így!
A doktornőnk javasolta még annó!
38,4-nél SEMMIT nem adok!38,5, az amikor kap nurofent. Én hagyni szoktam, hogy a szervezet küzdjön a baci ellen. Persze ha látom, hogy megy felfele, akkor szirup. 39,3 fölött hűtőfürdő és kúp.
Nem ajánlatos 39 alatt kúpozni, mert utána a magas láznál nem fog hatni. Hűtőfürdő meg hülyeség 38,4-nél.
4 éves gyereknek a germicid már kevés. 1 éves kor fölött már a supp.noraminophenazonit, vagy az antipiretikus kúpot írják fel.
4 évesnek pedig az előző 2 kúpnak is a nagyobb hatóanyagú kell.
38,5nél vidd el hűtőfürdőzni, majd ha nem megy lejjebb, akkor kúp.
Én speciel 39 foknál kezdek kúpozni (hónaljban mérem). Minden orvos azt tanácsolta, hogy 39 alatt nem kell tömni gyógyszerrel, a szervezetnek is küzdeni kell.
Jobbulást!
Szia nekünk naqgyon bejött a Nurofen és nagyon szeretem is mert gyorsan és hatékonyan hat!!
Na meg a hűtőfürdő ,csak mindig attól féltem tüdőgyulladást kap tőle!!
Nem nem 38.1 től már csillapítani kell!!!!üdv egy ápolónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!