2,5 éves fiam panaszkodik, hogy fáj a lába, térde, ami lehet a növéstöl is. Azt mondta a gyerekorvos, hogy ludtalpa van, nem kell ortopédiára menni, supinált cipőt vegyek. Ti elvinnétek azért ortopédiára?
Figyelt kérdés
Azt is mondta a doki, hogy majdnem minden gyereknek ludtalpa van, mert nincs kialakult boltozatuk és már az első cipőnek is supináltnak kéne lenni.2013. febr. 28. 15:59
2/5 A kérdező kommentje:
bocsi , az milyen, még nem vagyok kitanulkozva ebben a kérdésben :-)
2013. febr. 28. 16:05
3/5 anonim válasza:
Mi ennek ellenére elvittük, hogy azért megnézze egy szakember is (mármint jobban ért hozzá, mint a gyerekorvos). De nálunk eleve küldött a gyerekorvos annak ellenére, hogy ő is mondta, hogy lúdtalpa, tehát látta ő is. Egyébként ugyanezek miatt a panaszok miatt kezdtük az egésznek a kivizsgálását, hogy fájt a lába. Nekünk nem supinált cipőt mondott, hanem írt fel betétet és azt kellett megcsináltatnunk vényre. 4,5 éves kislány anyukája.
4/5 anonim válasza:
A suppinált a jó- a lúdtalpbetét az nem jó még 6éves korig, mivel csak lustítja a lábfejet.
Nekik még most alakul a lábuk, tehát a bedőlt bokát kell kicsit saroknál emelni- ez sarokék, vagy egyeneslépetető. Ezt kell a cipőbe rakni, vagy suppinált cipőbe járatni őket.
Nekem gyógytornász monta, 3lúdtalas fiam van...
:) Már kitanultam mit kell tenni velük.
5/5 anonim válasza:
Én elvinném. Bár a szupináló tényleg jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!