Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rendszeres gyermekvédelmi...

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyaként igényelném,mert jelenleg csak gyest,családit és gyermektartást kapok,de arról nincs semmi hivatalos papír.Ugye ezt 1évre állapítják meg.De ha közben lesz munkám,akkor a bevételünk meghaladja a feltételekben leírt maximumot.Ilyenkor mi van?Most teljesen reálisan igényelném,de mégis hogy működik ez?

köszi

2013. febr. 27. 08:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha megigényled és megkapod, akkor is jár egy évig, akkor is, ha közben találsz munkát. Egy év múlva kell újra igényelni, akkor veszik figyelembe az új anyagi helyzetet.

De viszont azt is nézik, van-e ingatlan, vagy autó a neveden.

Mikor a párom munkanélküli volt és már nem kapott segélyt én is megigényeltem. Én gyeden voltam otthon, és még csp-t kaptam. Mivel a párom nevén van autó, így meg se kaptam a gyermekvédelmit, pedig nem haladtuk meg az akkori egy főre eső jövedelmet. Négy főre számolva. Szerencsére el tudott a párom helyezkedni.

2013. febr. 27. 08:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Elméletileg a jövedelem növekedést azonnal jelezni kell, gyakorlatilag pedig nem vizsgálják, csak ha ujra igényelned.
2013. febr. 27. 08:47
 3/8 A kérdező kommentje:
csak autó van a nevemen,ami 11éves.akkor lehet,h nem adják meg amiatt?
2013. febr. 27. 08:52
 4/8 zabmester ***** válasza:
Attól még egy próbát megér, az nem kerül semmibe. Még így is lehet, hogy megkapjátok, tényleg meg kell próbálni.
2013. febr. 27. 09:33
 5/8 A kérdező kommentje:

és hova kell konkrétan beadni?polgármesteri hivatal,önkormányzat?

hogy igazolom a gyerektartást, ha nincs hivatalosítva csak egymás közt megegyeztünk?

2013. febr. 27. 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ami nem hivatalos,azt nem kell beírni(így még több is az esélye hogy megkapod)
2013. febr. 27. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Be kell írni. Egészen pontosan egy nyilatkozatot kell írnod, amin kijelentés, hogy peren kívüli megállapodással apa X összegű havi tartasdijat fizet. A gyesről es a csaladipotlekrol a MÁK tol kell kérni igazolást.
2013. febr. 27. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Jár, kell meg a bolcsibol vagy ovibol, iskolából intézmény látogatási igazolás is.
2013. febr. 27. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!