Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves fiúval hogyan tovább?...

3 éves fiúval hogyan tovább? Mivel ösztönözhetném? Mi lehet a gond? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nappal szobatiszta,alváshoz nem.Bilire egyedül jár,letolja a nadrágjait,de fel már nem.Csak ülve tud wc-ni.Elalváshoz kell dudli.Zoknit és atlétát vet le egyedül,öltözködni-vetköződni nem akar,nem érdekli. Tejet cumisüvegből issza,a napi folyadékot sportkupakos üvegből,pohárból tudna,ha jobban odafigyelne...vagy a nyakába önti,vagy fuldoklik tőle,mert az orrába is megy.Az étkezés katasztrófa:3 kanállal kanalaz és megunja,etetni kell,lekötni a figyelmét,hogy legalább egy keveset egyen. Dackorszakot élünk.Ha nem az van amit ő akar hisztizik,rigolyái vannak (már kiskorától kezdve). Játszani nem tud,egy-egy dolog max. 2-3 percig köti le.Nem megy:rohan mindenhova.Felesel ha rászólok valamiért.Ezek a rossz dolgai.

De: választékosan beszél,bocsánatot kér ha gondot okoz. Nem félénk,mindenki kérdésére válaszol(választékosan),mindent megmagyaráz. Sokat kérdezősködik,mindent megjegyez szinte az első alkalommal. Imád segitkezni a főzésben,takaritásban,állandóan barkácsol,javit.

Imádom őt,mit minden anya a gyermekét,de mit

tegyek hogy a rossz dolgokat apránként elhagyjuk? Nagyon szeretném ha kicsit önállóbb lenne. Szeptembertől oviba jár majd és sehol sem vagyunk.

Lehet irni,hogy én tehetek róla,nem nagyon hat meg...Nem dorgálást,segitséget várok. Köszönöm.

2013. febr. 23. 23:57
 1/9 anonim ***** válasza:
ne becsüld le a fiadat, nagyon ügyes. nálunk az oviban nem egy gyerek van aki cumizik, alvásnál pedig nem számít hogy kell e neki pelus, mert este úgyis otthon alszik.. pohárból inni megtanul majd az oviban ha végképp nem megy neki otthon ( az én lányom se tanult meg phárból inni, csak a bölcsödében 2 nap alatt) mivel ott csak pohárból fogják itatni. rohan? minden gyerek rohan emlyik olyen beállítottságú , ezen ne problémázz, picit aktívabb mint kellene( üdv a klubban) de ez nem baj, az óvónőknek szót fog fogadni, mert a környezet is meg minden más mint otthon. az evést is meg fogja tanulni, hozzá fog szokni az ovis körülményekhez. eleinte lehet nehéz lesz, de utána minden menni fog. viszont arra figyelj, hogy nehogy annyit egyen, hogy összeessen( én jártam így a fiammal) inkább hamarabb menj érte és vigyél neki valami kis finom dolgot amit szeret (én dörmit vagy bombit szoktam vinni) hogy azért egyen valamit..persze ezt csak akkor, ha mondják az óvónők, hogy egész nap falatot se tudtak letuszkolni a torkán
2013. febr. 24. 00:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is az ovitól várok megváltást,de az még több,mit fél év...Nem becsülöm le őt,de a gyakorlati,mindennapi dolgok nem érdeklik.Mintha az mellékes lenne.
2013. febr. 24. 00:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Hogyhogy? Én a 3. szülinapom után azonnal mentem oviba.
2013. febr. 24. 03:25
 4/9 anonim ***** válasza:

"lekötni a figyelmét,hogy legalább egy keveset egyen"

Egyszer láttam egy könyvet (vékonyka), ami erre adott megoldást. 5leteket arra, hogy színes, érdekes ételeket készítsünk a gyereknek. Sok színt kell összeválogatni és érdekes formában elhelyezni, kirajzolni vele dolgokat, pl. házat, autót, űrhajót.

2013. febr. 24. 03:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok tekintetben mintha az én fiamról írtál volna.Mi jövő héten kezdjük az ovit.Nappalra szobatiszta,éjjelre nem.Egyenlőre hazahozom őt délben úgy terveztem,de azt mondták az oviban hogy délben ráadják a pelust ha arról van szó.Reggel cumisüvegből issza a kakaót,ehhez ragaszkodik,én meg hagyom majd leszokik róla.Minden mást pohárból.Cumi kell alváshoz,itt az oviban ez sem gond,majd elhagyja.Próbáltuk elvenni tőle nem lehet.Nem régóta pisil úgy hogy nem én fogom a kukacát,de néha lusta rá hogy megfogja,dacol.Öltözni nem hajlandó,vetkőzik egyedül ügyesen de csak alulról.Meg sem akarta próbálni eddig,aztán egyszer csak ő kérte hagy vetkőzzön.Ja és pisilésnél 1-2x már letolta a gatyót.Az étkezésnél ügyesen eszik,de sokszor ha nem a fogához való az étel,1-2 kanál után eltolja.Akkor én mondom neki hogy még 3 kanál és mehet.Néha megteszi,néha nem.Én nem etetem,ha éhes marad ő baja.Általában akkor többet eszik a következő kajánál.Ezt csak azért írtam le hogy lásd más is van hasonlóan.Ráadásul szeptemberig rengeteg az idő,sokat fog változni.Én rengeteget magyarázok neki,nyugodt hangnemben.Elmondom hogy az ügyes fiúk nem feleselnek,ez nekem rosszul esik.Ez szokott hatni,olyankor átölel ha szomorú képpel mondom ezt.És szívesen megteszi amit kérek.Érezze rajtad hogy nem örülsz ha felesel,hanem elszomorodsz.A hisztinél én határozott hangon mondom neki hogy jó majd szólj ha befejezted,aztán ő szokott jönni hogy abbahagytam.Ha úgy látom átölelem,vagy felveszem,ez is hatásos,vagy megforgatom,figyelemelterelés.Attól függ miért hisztizik.Van hogy ok nélkül,szórakozik velem,akkor a szobába viszem hagyom tombolni.Rigolyái mindenkinek vannak,nem tudom mire gondolsz.Szokott egyedül játszani?Benne van ez a napirendjében?Nem látom ezeket olyan nagy problémának,meg fog oldódni szerintem szeptemberig.
2013. febr. 24. 08:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs semmi gond,ami érdekli,amit szeret azt te magad is írod,h szívesen csinálja (főzés,takarítás).Majd megtanul pohárból is inni,meg öltözni,vetkőzni is.Nekem is 3 a fiam,mindent megtudna csinálni,van,h épp lusta,van,h épp anyás,v mindig vam vmi kifogás,de ha olyan a kedve akkor egyedül elintézi a wc-t,felöltözik,ilyenek.Esetleg próbálj meg viccesen hozzáállni.Milyen muris már az mikor a kezecske kibújik a pólóból és integet,vagy a láb beletalál a nadrágba és,h a kukac pisil :) és ezeken nevessetek,nálunk ez beszokott jönni.De szerintem ne aggódj,szeresd továbbra is a gyermeked és minden ok lesz!!!
2013. febr. 24. 14:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,egy kicsit megnyugodtam,hogy ez nem csak nálunk működik ilyen nehezen...
2013. febr. 24. 22:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi nem működik nehezen, ilyen egy kisgyerek. Inkább Rajtad csodálkozom, hogy miért nem vagy vele tisztában, hogy egy gyermek mi mindenben másmilyen, miért nem egy mini felnőtt.
2013. febr. 25. 02:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem mini felnőttséget szeretnék tőle,és nem olyan nehézségekre gondolok amibe bele kell görbülni (sem nekem,sem neki)
2013. febr. 25. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!