Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elveszítjük a közgyógy ellátás...

Elveszítjük a közgyógy ellátást és a tartós betegséget?

Figyelt kérdés

Kislányom öt éves és nemsokára aktuális lesz a hosszabbítás.Felhívtam az orvost, és azt mondta, hogy januárban új törvényt hoztak, ami április 30-tól lép érvénybe. Új kritériumok szerint kell a gyerekeket megvizsgálniuk és besorolnuk, és lehet, hogy elveszítjük a közgyógy ellátást is és a tartós betegséget is.

Eléggé megviselt a dolog mert még így is rengeteg pénzt költünk a gyógykezelésére. Öt nap ovizás után 3-4 hét itthon lét. Minden létező gyógymódot kipróbáltunk már, hogy javuljon a helyzet, de eddig sajnos nincs változás. Felsőlégúti örökletes (tehát nem szerezett) asztmája van. Már immunológiailag is kivizsgáltattam. Mindennek az alapja az asztmája. Ha most elveszítjük a támogatást nem is tudom hogyan fogunk megélni.

Aki tud már valami konkrétumot kérem ossza meg velem! Előre is köszönöm.

2013. febr. 23. 16:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez most mi? Levagyok maradva egy körrel! A fiam több mint fél éve tejallergiás de a pulmono nem állitotta ki a kék papirt nem is tudtam róla most jutottunk el a gasztora mert sulyosbodott az állapota viszont még itt is ott tartunk hogy a lisztre várunk! Akkor mi sem kapunk semmit ha április 1éig nem végzünk!? Ne haragudj hogy belekérdeztem!!
2013. febr. 24. 12:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi konkrétumot nem tudok én sem, de minél előbb járj utána a gasztros dokinál is és a pulmonológus dokinál is! Arról, hogy tartós beteggé nyilvánítsák nekik kell felvilágosítaniuk téged, de gondolom várják a konkrét eredményeket. Minden esetre igenis kérdezz rá! Elég szomorú, hogy ilyen beteg a picikéd! Minden jót és egészséget kívánok!
2013. febr. 24. 18:34
 13/14 Tünde65 válasza:
Én éppen ma voltam a fiammal a pulmonológián éves felülvizsgálaton és már nem állították ki a tartós beteg papírját. Azt csak súlyos asztmánál tehetik meg. Az én értelmezésem szerint, ha havonta kétszer elviszi a mentő, mert asztmás rohamot kap, akkor kiállítják, de ha gyógyszerrel rendbe tudják tartani az állapotát, akkor nem jár. Felháborító, hiszen már pici korától beteg és ez már sajnos nem is fog változni, mert már a serdülő kort is átlépte. Magyarul élete végéig szedheti a gyógyszert, de nem tartós beteg.
2013. jún. 10. 18:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Végtelenül sajnálom és felháborító amit írtál! Remélem, hogy az aki ezt a rendeletet létrehozta, az összes keresetét gyógyszerre kell hogy költse élete végéig és ne maradjon neki se rezsire, se ételre pénze! Választani keljen hogy gyógyszerre költ, ételre vagy rezsire. És kívánom neki, hogy egyikre se teljen neki és pusztuljon a föld színéről!
2013. jún. 10. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!