Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Asztmás kruppos gyerekek...

Asztmás kruppos gyerekek anyukái mit tegyek, lehet párásítani, hogy különböztetem meg a két betegséget?

Figyelt kérdés
A kislányom most múlt két éves, tavaly kiderült hogy kruppos sokat köhögött de az elsőt leszámítva nem kellett kupot adnunk párásítottunk sószobába jártunk és átvészeltük a telet. Most mondta a dokink hogy avalószínű asztmás is. Napok óta nem eszik kapott spiropent attól elmúlt a köhögése visszamentünk kérte h ne adjam már a gyógyszert jobban van. Az étvágytalanság még mindíg tart és egyfolytában hörög. Teljesen kétségbe vagyok esve. Nem mondott semmi mást nem tudok lehet e rektodelt kúpot adni ha befullad,vagy lehet e párásítani a szobájában vagy mit adjak ha fullad egyáltalán honnan tudjam hogy ez most krupp vagy astma?
2012. okt. 2. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia Sorstárs!

Párásítani mind a kettő betegségnél lehet, tehát nem ártasz vele. Ha fulladna adjál nyugodtan Rectodelt kúpot, és utána irány az ügyelet/kórház.

Asztmásoknak általában pipát adnak fulladásra, Ti ezt nem kaptatok? Elküldtek pulmonológiára?

2012. okt. 2. 13:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én lányom kruppos, így ezt jobban ismerem, de úgy tudom az alapvető különbség, hogy a kruppnál a belégzés sípol/hörög, míg az asztmánál a kilégzés.

Másik különbség, hogy a kruppot az "öregedéssel" kinövik a gyerekek, mert megnő a légúti berendezésük, az asztmát úgy tudom nem.

Viszont hogy valóban asztmás-e, azt a gyerekorvos szerintem nem tudja megállapítani, szakorvos kell, úgyhogy mindenképp menjetek el kivizsgálásra.

Barátnőm kisfia asztmás, felsorolom az azonos "eszközeinket", gyógyszereinket:

flixotide, sós vizes inhalátor (ez nem a sima párásító!)

Ami nekem van: rectodelt, ami neki: ventolin

A flixo-hoz és a ventolinhoz kell a babyhaler.

Hát, jobbulást a kicsinek!

2012. okt. 2. 13:53
 3/3 A kérdező kommentje:
pipát sem és semmi mást sem kaptunk. Olyan természetesen állapította meg hogy gyenge asztma hogy csak nah. Nem kaptunk beutalót és semmit sem. Azt is én kérdeztem meg hogy akkor ez most asztma vagy mi. Vigyem vissza ezeket tisztázni?Ráadásul bölcsibe járunk és most tanácstalan vagyok...
2012. okt. 2. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!