Asztmás kruppos gyerekek anyukái mit tegyek, lehet párásítani, hogy különböztetem meg a két betegséget?
Szia Sorstárs!
Párásítani mind a kettő betegségnél lehet, tehát nem ártasz vele. Ha fulladna adjál nyugodtan Rectodelt kúpot, és utána irány az ügyelet/kórház.
Asztmásoknak általában pipát adnak fulladásra, Ti ezt nem kaptatok? Elküldtek pulmonológiára?
Az én lányom kruppos, így ezt jobban ismerem, de úgy tudom az alapvető különbség, hogy a kruppnál a belégzés sípol/hörög, míg az asztmánál a kilégzés.
Másik különbség, hogy a kruppot az "öregedéssel" kinövik a gyerekek, mert megnő a légúti berendezésük, az asztmát úgy tudom nem.
Viszont hogy valóban asztmás-e, azt a gyerekorvos szerintem nem tudja megállapítani, szakorvos kell, úgyhogy mindenképp menjetek el kivizsgálásra.
Barátnőm kisfia asztmás, felsorolom az azonos "eszközeinket", gyógyszereinket:
flixotide, sós vizes inhalátor (ez nem a sima párásító!)
Ami nekem van: rectodelt, ami neki: ventolin
A flixo-hoz és a ventolinhoz kell a babyhaler.
Hát, jobbulást a kicsinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!