Hány kg és cm,2-3 év közötti kisgyereked, aki átlag
alatti méretekkel rendelkezik? Fiú/lány?
5ös vagyok. Nála úgy derült ki a B12 hiány hogy 1 éves korában a gyerek orvos elküldött minket gasztrora(sote1 gyerekklinika) ahol csináltak neki tüdőszürést,hasröntgent,vérképet,vizeletvizsgálatot,tejcukor,tejfehérje vizsgálatot,laktózérzékenységet,lisztérzékenységet(ez is "soványsággal" jár. Szóval elvoltunk... ha vidékiek vagyunk még be is fektettek volna minket lefogadom de igy csak bejártunk kocsival a vizsgálatokra.. Még szerencse hogy anyumnak van kocsija... A vérképből derült ki hogy hiányzik ill alacsony neki ez a szint, valószinűleg nincs instrictri faktora ill nem termelődik. Az ottani doki eléggé hm stilusban gondoskodott rólunk igy ott hagytuk(Balogh Lidia drnő) s ezután mentünk a hematológushoz aki ezt ellenőrzi neki fél évetne vérvétellel. Nem egy leányálom,látni szegénykét hogy sir,de muszáj. Eddig nem volt gond,mert ugye 2.5éves koráig(pocakbeli tesó 20hetes koráig) szopizott,de mára már abba hagyta,igy most lesz az első olyan hogy nem szopizik utána. S ez elég megterhelő neki és nekem is. Majd most lesz valamikor a kontroll. Egyébként a Balogh doki heti 3 szurit akart neki adni 1000mg-osból,de az rengeteg. (Anyumnak is kellett egyszer pótolni ő kapott 300asból havi 3at.) Ez 9szer akkora dózis..
2013. febr. 21. 17:17
12/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is megfelel így a lányom, nem sovány, mert alacsony is, csak tudom, hogy nem akkora, amekkorának lennie kell.
Kedves 5! A B12 vitamintól is lehet, hogy vékony? Most lesz 3 éves a kislányod?
5ös és 11es vagyok. Neki a gond h nem rakódik le amit megeszik. Április 22én leszz 3éves.Mondjuk eleve kicsin született, 2600gr és 50cm volt-
2013. febr. 21. 18:20
14/29 A kérdező kommentje:
A B12 hiánya miatt nem hízik vagy azt még vizsgálják?
Nekem 3 gyerekem van és mind ilyen vastag gyerek mint a tied.Nincs ezzel semmi gond. A legkisebb most lesz 2 éves és 86 centi és 11 kiló.A középső (ő fiú) 8 éves 125 centi és 22 kiló.A nagylány 10 éves 140 cm és 30 kiló.Tehát egyik sem vastag de én is alacsony és vékony vagyok és a férjem sem nagy darab (174 cm és 75 kg).
2013. febr. 21. 21:59
Szia!
Az én kisebb lánykám 85 cm, 11,5 kg volt, de a bárányhimlő most mult el, és volt egy pötty a nyelve hegyén, amitől nem tudott rendesen enni, ill.most valami hasmenéses nyavalyát is benyalt, szóval most 10,5 kg. A hasmenés már alakul, amúgy jó étvágya van, és nem mondanám,hogy vékonyka.
47 cm-vel és 3400 gr-mal született, apja is én is átlagos testalkatúak vagyunk.
Nekem még senki nem mondta, hogy baj lenne a magasságával vagy a súlyával.
2013. febr. 22. 14:20
#16vagyok, az kimaradt, hogy 2,5 éves a lányom
2013. febr. 22. 14:22
18/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is!
Addig, amíg pl. itt nem olvasom, hogy mekkorák a gyerekek, akik annyi idősek, mint a lányom nem érdekel. Nekem így tökéletes és mivel alacsonyabb is mint, mint az átlag, nem sovány, hanem arányos. De én gyerekként nagyon sovány voltam, sokat piszkáltak és ha belegondolok, hogy Őt is bántani fogják, nagyon elkeseredek :-(.
19/29 A kérdező kommentje:
Kedves 1,6! Kiderült, hogy mi a baja a kisfiadnak?
Szia!
Megkaptuk az eredményeket, minden tökéletes.
A doki azt mondta, ezek alapján "kutya kötelessége lenne duplájára dagadni". Húsvét után ismét mennünk kell hozzá, kíváncsi vagyok mit fog még mondani.
Azt hiszem én elkönyvelem, hogy ilyen az alkata és kész.
2013. márc. 1. 14:07
Kapcsolódó kérdések: