Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Véleményetek szerint mitől...

Véleményetek szerint mitől függ, hogy egy gyerek mikor kezd el beszélni?

Figyelt kérdés
2013. febr. 20. 17:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok. Még annyit, hogy egészen meglepődtem, de a logopédus nem beszélteti a gyereket. Hanem mindenféle képeket kell párosítani, meg a nagyobbakkal is társasoznak, ilyesmi. Bennünket beszédfejlesztő tornára is elküldött. Tehát a beszéd tényleg nem attól függ, hogy anyuka sokat vagy keveset beszél-e a gyerekhez, hanem a kis agyukban minden mindennel összefügg. A mozgás, a szobatisztaság, a logikai képességek, ezeknek mind van köze a beszédhez.

És a tévét nagyon szidják, mint mumust, állítólag attól lehet, hogy nem beszél a gyerek.

2013. febr. 20. 21:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mitől függhet, de 3éves korig kell megtanulni beszélni. Szerintem az a baj, hogy ebben a felgyorsult világban mindenki versenyez és mindent nagyon hamar elvárna egy gyerektől. Itt is rengeteg olyan kérdés-és szülő van, aki pánikba esik, hogy két évesen nem beszél a gyereke. Pedig ez még nem kóros.

Nekem három gyerekem van, az egyik 2év 3hónapos kora óta beszél szépen tisztán mondtaokban, azelőtt 21hós kora körül kezdett el úgy beszélni, hogy a szavak első szótagját mondta, először kevesebb, majg egyre több szavat. Aranyos volt, mert mondokákat dalokat, mindent mondott, de alig értette valaki... csak egyszótaggal.

Másik kisfiam már egy évesen mondott szavakat- az általános - mama-papa- de ezeket tudatosan a mamának papának, meg ilyen pápá- stb. És innentől lett egyre tágabb a szókincse és lényegében nagyon szépen beszélgetett már két évesen. 2,5éves és mindent mond, mondatokban, egy-két betűje még nincs meg- pl R betű, de egyébként értehően beszél.

Harmadig gyeremekem kereken egy éves és ő is egy két szót mond csak. Kedvenc szava a mama. :)

EGyébként ismerősi körben van olyan gyerek - egy kislány, aki egy évesen tisztán, mindent mondott, sőt múltidőben is és ragozva beszélt- ma is csodagyerek - de olyan kisfiu is, aki 3,5éves korára sem mondta ki még az első szavát.

Mindkét anyuka nagyon kis pedáns, nem mondanám, hogy a kisfiu anyukája elhanyagolta volna a fiát, nem beszélt volna vele és ezért nem beszélt. Szóval nem tudom mitől lehet ez.

2013. febr. 20. 23:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem az a véleményem h függ a genetikától is, meg a gyerek típusától is. Azt vettem észre a saját környezetemben h az a baba aki mozgásfejlődésben "gyors" az nem beszélt hamar, és fordítva is igaz. oyan mintha vagy ez, vagy az fejlődne nála gyorsabban. Az meg h ki mennyit beszél a babához nincs összefüggésben, én egész nap mondom, aztán 16 hósan alig beszél pár szót, viszont a gesztusaival mindenben megérteti magát, lehet ez is befolyásolja a beszéd lassuságát.
2013. febr. 21. 08:09
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
én sem tudom mitől függ,fiam 21 hónapos folyékonyan beszél és már 8-9 hónaposan mondott szavakat,1,5 évesen tőmondatokat,a mozgásfejlődése is gyorsan fejlődött 6 hónaposan mászott,áll,11 hónapos korától önállóan megy,emellett a finom mozgása is,szóval nem tudom mi az oka,de pl kisöcsém 3 éves koráig néhány szót mondott mert mindenki megértette a mutogatást és lusta volt beszélni
2013. febr. 21. 08:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is genetika, és a gyermek milyen típusú - ettől függ minden. Párom is, és én is nagyon nagy dumaládák voltunk gyerekkorunkban. Velem rendszeresen voltak emiatt gondok oviban és suliban is, két perc csendet nem bírtam ki. Párom szintén ilyen volt, hazafelé az út a suliból másfél óráig tartott neki, mert a faluban az összes öregasszonnyal leállt a kapualjakban beszélgetni. :)

Így nem csodálkozom rajta, hogy kisfiam is igazi dumaláda lett. Na meg dackirályfi. 9,5 hónaposan mondta az első szavait: NEM és DE. Utána rohamosan jött a többi, másfél évesen már rövid mondatokban beszélt, 2 éves kora előtt már összetett mondatokban beszélt folyékonyan. 3,5 éves lesz a jövő hónapban, és hát két perc csend nincs itthon, csak mikor alszik. Nem lehet lelőni, folyamatosan kommentál mindent, rengeteg verset, mondókát, mesét tud. Ezekre lehet mondani, hogy sokat beszéltünk hozzá, sokat foglalkoztunk vele, azért ilyen nagy az ismerete, a szókincse, de maga a beszéd szerintem nem ettől indul el hamar.

2013. febr. 21. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!