Szívzörej 4 évesnél, rendszeres vagy érdemes tovább vinni vizsgálatra?
Baratnöm kislanyanal volt , öket tovabb küldtek. De semmi nem volt.
Meg meg egy osmerösöm fianal, öket is megnezettek.
Hogy 2x volt en elvinnem mindenkeppen.
A fiamnak egy autoimmun betegség miatt kell kardiológiai kontrollra járnia (ultrahang és EKG). Nála is észrevettek egy kis szívzörejt, de a kardiológus megnyugtatott, hogy ez csak egy ínhúr berezonálása, ártalmatlan dolog.
Lehet, hogy nálatok is csupán erről van szó. Szerintem én valahogy megpróbálnék kiharcolni egy UH-t, a magam megnyugtatására (én ugyanis az a típus vagyok, akiben mindig ott mocorog a "de ha mégsem...?").
az én lányomnál 3 évesen hallott a doki szívzörejt, beutalót adott kardiológiára. De azt is mondta mellé, hogy azért nem kell pánikba esni, a gyerekek 95%-ánál szokott hallani, és ő be is utal mindenkit, vizsgálja ki kardiológus, az a biztos. Lányomat is megvizsgálták 10 perc alatt, és azt mondták ártalmatlan, semmi gond nincsen. Majd 6 évesen kell legközelebb visszavinni, mielőtt suliba menne.
Szerintem te is kérj egy beutalót, és vidd el kardiológushoz. Ott majd kiderül, hogy minden rendben van-e, és végre megnyugodhatsz.
Szerintem mondd meg neki, hogy téged pont, hogy megnyugtatna egy ilyen vizsgálat, mert így vagy egyre idegesebb, és ettől a gyerek is. Basszus.
A gyereket pedig meg lehet nyugtatni, hogy egyáltalán nem fáj, sőt izgi, hogy látni lehet a szívét egy monitoron.
3. vagyok
3 éves elmúlt a kislányom, amikor nála is szívzörejt állapítottak meg. Egy kemény influenza után jelentkezett a dolog. Akkor a házi gyermekorvos adott beutalót szívultrahangra, elmentünk, és semmi nagy bajt nem találtak. Amikor 18 éves lesz, akkor kell még egyszer elvinnem kontrollra, ennyi a teendő a továbbiakban.
Kérj beutalót, hogy megvizsgálják, és megnyugodj, de ha a gyermek orvosa nem tartja szükségesnek, szerintem nem kell mindenáron erőltetned. Bár azt írod, hogy fáradékony is, ezt is említsd meg az orvosotoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!