Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit jelent az, hogy szám-és...

Mit jelent az, hogy szám-és mennyiségfogalma 6-os körben kialakult, és hogy az ujjképe 6-ig kialakult, megfelelő?

Figyelt kérdés
Iskola előtt állunk, és a szakvéleményt olvasom.
2013. febr. 18. 09:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy nagycsoportig 6-s körben kell tudnia számoni a gyereknek- 6-ig ismerni a számokat, összeadni, kivonni ezen belül mennyiségeket. Pl tudja, hogy ha két almához rakok négyet, akkor az 6lesz.

Ujjképe szintén, ha a kezeddel mutatod neki a 3-at akkor felismeri, hogy az 3 és nem négy.

2013. febr. 18. 10:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az a helyzet, hogy már 100-ig elszámol, lassan kétjegyű számokat ad össze, kicsit fura volt ezt olvasni... :) ezekben vizsgálatokban az a rossz, hogy én ismerem milyen a gyerek, ott ha nincs kedve a feladatokhoz, vagy éppen pont akkor bal lábbal kelt, eléggé máshogy jellemzik őt. Persze aztán a szakvélemény nem úgy tükrözi őt, mint amilyen... :(
2013. febr. 18. 11:11
 3/15 anonim ***** válasza:

:))

Igen ismerős- nekem középsős gyerekem ilyen kis fogékony a számokra, ő is kb 100ig elszámol és 10-12ig kivon-összead, szóval a 6os kör már rég kialakult kiscsoportban vagy még előtte. :))

De a 6os a kötelező, annak bőven megfeleltek!!!

:))

2013. febr. 18. 12:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Ez nem azt jelenti, hogy meddig tud elszámolni! Szám és mennyiségfogalom azt jelent, hogy felismeri e az adott mennyiséget. Pl dobókockán látja az 5 pontot, és ránézésre tudja, hogy az 5, és nem kell neki megszámolni a pontokat. Ujjkép: az ujjak számát nem megszámolja, hanem felismeri a mennyiséget.
2013. febr. 18. 13:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Amt az utolsó írt az a globális számfogalom. A mennyiségfogalom az, hogy mennyit tud megszámolni!
2013. febr. 18. 15:21
 6/15 A kérdező kommentje:
5-ös: Mennyit tud megszámolni??? Hát ha ezt jelenti, akkor az kész röhej (n.tanácsadónak), mert a 7 éves gyerekem nem 6-ig tud számolni:))) Azt már a bölcsödében 2 évesen tudta...
2013. febr. 18. 16:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy 6-ig tud számolni, hanem hogy annyi mennyiséget tud megszámolni. Amiről Te írsz a számlálás. Azt akár tudhat 100-ig is, olyan mint egy vers!

De nincs azért még mennyiségfogalma 100-ig.

A mennyiségfogalom az pedig, hogy mennyi a tárgyszámlálása, tehát mennyit tud biztonsággal megszámlálni, nem megszámolni.

Ez két különböző fogalom!

A globális pedig, amikor valamire ránéz, s tudja, számlálás nélkül, hogy az mennyi!

2013. febr. 18. 17:32
 8/15 A kérdező kommentje:

"Nem azt írtam, hogy 6-ig tud számolni, hanem hogy annyi mennyiséget tud megszámolni"

Én értelek téged, de akkor így sem kerek, mert nem annyi mennyiséget tud megszámolni. Ha pl. 87 db borsót kiszórok az asztalra, biztos, hogy pontosan megmondja mennyi...

2013. febr. 18. 17:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Értem mit mondasz, de ennyire nem értem, hogy írták el a szakvéleményt!

Ki vizsgálta? Nev. Tan? Szakértői? Ott voltál?

2013. febr. 18. 17:48
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok itt értetlenkedni, de úgy gondoltam, most már végérejárok ennek... amúgy köszi a válaszod! :)
2013. febr. 18. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!