Mi a kedvenc alvós-játéka a kisgyermekednek? Alvómaci, szundikendő, rongy, plüssállatka. stb? És menny idős kora óta van meg neki?
Pihepuha, mosható, nem szöszöl ha piciként szájba veszi, nagyon halkan csörög, ha alvás közben mozgatja nem kel fel rá, annyira nem hangos, de kicsi korában tetszett neki hogy zörög. Szeretjük nagyon. Most is épp őt öleli. Születése előtt vettük neki, és már kb. 1 éve kéri ha nem adom oda automatikusan neki. Nem alszik nélküle. 2 éves 2 hónapos kisfiú.
Amíg kicsike volt, addig az ilyeneket imádta:
(az olyan dolgokért oda volt, amiből ilyen madzagszerűségek kiálltak - nézegette, harapdálta)
Aztán nagyobbként simán elcsórta a konyhai törlőkendőket, ezért vettem neki egy egész készletet belőle. Ilyenek a nagy kedvencek most:
(mikroszálas törlőkendők)
:)
Még valami eszembe jutott.
volt egy hasonló kis figurája, aminek csörgött a feje, de halkan, és nagyon könnyen meg tudta fogni, egyszerűen odavolt érte. Ilyesmi:
A kiálló részeket jól szét tudta csócsálni, a kezébe pont belefért (mi marok csörgőnek hívtuk), és állandóan mosolygott rá.
Amúgy már nagyobbként is elő-elővette, szerette.
10 hónapos koráig a cicim volt az alvókája :D
utána egyszer ellopta a kispárnámat, akkor le is szokott a ciciről, azóta is csak az a párna kell neki.
de nem egyszerű, mert a huzat is az az egy volt jó ami épp akkor volt felhúzva :)
kb. 1,5 évig kerestem ugyanolyan flanel huzatot de nem találtam sehol, így azt ajánlom, hogy bármit is veszel erre a célra, mindjárt kettőt- hármat vegyél.
és még ami nagyon fontos, hogy folyamatosan cserélgesd hogy ugyanolyan ütemben rongyosodjon.
szóval a mi párnahuzatunknak először a két sarka szakadt ki mert azt markolászta elalváskor. majd a két lyuk között egyszerűen leszakadt az anyag hosszában :/
így hát meg kellett válnunk tőle, annak a garnitúrának a nagypárnájából varrtam másik kispárnahuzatot de már nem volt jó :( hetekig ment a szenvedés, majd kiszúrta, hogy apának van ugyanolyan huzata, az előzőnek a párja csak más színű (egyébként rengetegszer próbálkoztam már azzal mikor mondjuk hányt vagy bepisilt éjjel és azonnal kellett más, de nem volt jó...)
azóta azzal alszik, persze a kispárna is cserélődött a huzattal, most csak apa kispárnáját tehetem bele :D
tanulságos a mi alvókás történetünk, tényleg figyelj erre :)
Szia!
2 hónaposan kapta a fiam a nyunyiját(dm-es szundikendő,egérke fejjel).
Azóta is rendszeresen vitte bölcsibe,és most az oviba is.
Több,mint 4 éve a kedvence.
Van még ezen kívül olyan kabalája,amit még anno én kaptam,és nagyon szereti,vagy kapott 1 éve egy ikea-s fekete kutyás kesztyű bábot,ezeket is rendszeresen viszi mindenhova.Van amikor többet is egyszerre.
De szereti a 4 részes baba ágynemű vékony párnáját is,ami már több,mint 8 éves,még a tesóé volt.De ezt nem engedem ki a lakásból.
Mindenképpen olyat választanék,ami kicsi,gyűrögethető,puha,és van rajta valami,amibe bele lehet kapaszkodni:)!
De jót mosolyogtam 17-es sztoriján,nem egyszerűek a gyerekek :D
18as,márhogy valami madzag,vagy hurok,vagy a figura feje,amibe lehessen kapaszkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!