Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a gyereke a 2 éves státusz idején nem ugrált páros lábon, és nem szaladt? Kellett menni valahová a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 21:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Itt vagyok:-). Szaladni szaladt, de nem ugrált páros lábbal. 2 hónap múlva ugrált. Most 2 év 7 hónapos, most már ugrál, ha kell, ha nem. Nem mentünk és nem is küldtek sehova. Én is így aggódtam, írtam is ki kérdést. Megnyugtattak, hogy nem baj.

Ne aggódj, nemsokára azért fog rászólni, hogy ne ugrálgasson állandóan:-)

2013. febr. 15. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Enyém sem ugált csak kb. 3-4 hónap múlva. Nem küldtek sehová és szerintem is teljesen rendben volt/van a mozgása. Akkor kapott ihletet egyébként, amikor meglátott egy csapat gyereket ugróiskolázni és ő is akart - addig szerintem eszébe sem jutott, hogy ilyet is lehet.
2013. febr. 15. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi külföldön élünk, és mindösszesen ezen az oldalon olvastam erről a páros lábbal ugrálásról. Senki nem nézte a gyerekeimen. A fiam "oviszerűségbe" jár, és ott úgy kezdődik minden foglalkozás, hogy a gyerekek névsorolvasáskor odaugrándoznak az ovónénihez. A múltkorában ott voltam akármi miatt, és láttam, hogy az egyik két és fél éves kislány egyáltalán nem tud még páros lábbal ugrálni. És nyakamat teszem rá, hogy az ő anyukáját sem riadóztatta még senki, hogy gáz van.
2013. febr. 15. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Az enyém sem ugrált, pedig amúgy teljesen jó a mozgása. Nem volt vele semmi tennivaló, egy hónap múlva már ugrált.

Ugyanekkor még nem alkotott mondatokat, nem kérdezte, hogy "mi ez?", és nem volt kialakulóban a szobatisztasága, szóval elég sok pontban "nem felelt meg", de nem mondták, hogy probléma lenne. Behozta.

2013. febr. 15. 23:10
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor megnyugodtam. A védőnő azt mondta, nem olyan nagy gond, de húzta a száját, meg mondta, hogy azért tornáztatni kellene.

A szobatisztaságnak sincs még nyoma, de mondatokban beszél, énekel, verset mond. Ebben meg sokkal előrébb van, mint kellene.

2013. febr. 16. 07:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2.5 éves, mindent csinál (szalad, bukfencezik, stb.) de nem ugrál páros lábon. Folyékonyan beszélt már 2 évesen, a mozgására is azt mondták, hogy rendben van és hogy legkésőbb 3 éves koráig kell biztonsággal 2 lábon ugrálnia. Remélem, addigra megtanul... :)
2013. febr. 16. 08:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is. Most rendeltem egy trambulint itthonra. :D
2013. febr. 16. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, az bizois használ majd, bár nekem azon sem ugrál :) Csak kocog, mint egy lovacska, egyik lába előrébb, a másik mögötte és billeg ide-oda :) És közben kiabál, hogy anya ügyesen ugrálok :)

Viszont egy hónapja gyakorlatilag szobatiszta, éjjelre még adok pelust, de párszor már felébredt éjjel, hogy vegyük le, mert pisilnie kell.

2013. febr. 16. 13:55
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon ügyes akkor! A lányom ráül a bilire, de nem pisil bele soha. Nem is nagyon érdekli. De nem baj, ráér.

Ugrálni ő is úgy szokott, hogy az egyik lába mindig a földön van, meg sokszor inkább csak rugózik. :D

2013. febr. 16. 14:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindegyik gyerkőc és más, ettől olyan édesek :) De az én fiam már 2.5 éves, mint írtam és hát a mozgásfejlődése elég lassú volt, csak 15 hónaposan indult el. Szerintem a korai beszéddel és szobatisztasággal akart kompenzálni :)
2013. febr. 16. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!