Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet a csámpásággal kezdeni?

Mit lehet a csámpásággal kezdeni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4.5 éves és a jobb lába annyira befelé fordul ,hogy az valami borzasztó!

Nos voltam orvosnál velem és azt mondta hogy menjen a külső részén a lábán!!

De nem mondott egyebet!

Mit kezdjek ezzel mert már engem zavar!!Lehet ezzel valmit egyáltalán kezdeni!Sztk-s orvosok komolyan szart sem érnek!!!Tudna valaki valamilyen jó ortopédust ajánlani?

Nem magánt, mert azt nem tudom megfizetni!

Köszönöm szépen előre is

üdv egy 7 hónapos csajszi és egy 4,5 éves kisfiu anyukája

2013. febr. 15. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:

4,5 évesen normális hogy befele döl, az x lábuság.

de én is tuti megmutatnám egy jó GYEREK ortopédusnak. mert sajnos nem minden ortopédus szakosodik gyerekekre.

keress a neten hátha találsz akiröl több helyen írnak.

2013. febr. 15. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Vidd el az orthopédiára.

Amúgy én is ilyen voltam, szerencsére már nem, kinőttem. Viszont a nagyobb lányom dettó ilyen, néha úgy jár, hogy azt hiszem pofára esik. Voltunk gyógytornán, de semmi extrát nem találtak nála.

2013. febr. 15. 16:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ,kicsit megnyugodtam
2013. febr. 15. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3 éves. Ő mindkét lábfejét befelé fordítja, amikor megy. Nekem ez szúrta a szemem, és amikor voltunk a 3 éves státuszon, mondtam a gyerekorvosnak, hogy nézze már meg. Harisnyában kellett mennie pár métert a földön. Azt mondta a bokája nem dől befelé, de látja hogy a lábfejei igen. Ír egy beutalót gyermek ortopédiára, majd ők eldöntik, hogy kell-e vele kezdni valamit. Na elvittem ortopédiára. Ott is mennie kellett a földön zokniban pár métert, megnézték hátulról a járását. Majd a hátára fektette, és mindkét lábát megfogta a lábszáránál, és kifordította neki. Azt mondta nézzem meg, hogy egészen 70-80 fokban ki tudja neki hajlítani, ami nagyon jó a korához képest (90fok a max), és még ami a lényeg, hogy mindkét lába csípőből fordul, ez azt jelenti, hogy nincs gond a lábával. Azt mondta a doki, kezelést nem igényel, annyi, hogy csámpás, és majd elhagyja, ha nagyobb lesz. És annyit mondott még, hogy ha akarom, akkor mikor ül és mesét néz, akkor mondjam neki hogy üljön törökülésben. De tényleg nem igényel semmi kezelést.

Szerintem te is kérj beutalót, vidd el gyermek ortopédushoz, az a biztos. Mert lehet gond van a fiad lábával, és akkor írnak neki talpbetétet vagy szupinált cipőt, és helyrejön. De az is lehet hogy ő is csak csámpás, és nincs vele teendő. De akkor legalább megnyugodsz, és nem kell találgatnod, és idegeskedned ezen. Én is azért kértem külön a dokitól a vizsgálatot és a beutalót, hogy a végére járjak. Ha kezelni kell kezeljék, ha nem, akkor pedig megnyugszom. Megéri elmenni szakemberhez.

2013. febr. 15. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!