Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok légyszi tanácsot...

Tudnátok légyszi tanácsot adni 13 hónapos kislányom altatásához?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja nem sikerül jó módszert találni az esti elalvásra. Előtte úgy aludt el, hogy megitta este a tápszert, összebújtunk, pár percen belül el is aludt, betettem a kiságyba, és minden rendben volt. Viszont ez a módszer becsődőlt, elalszik rögtön a tápszer után, viszont amikor betenném a kiságyba, rögtön felébred, alig lehet visszaaltatni, pedig mélyen alszik már, amikor berakom.

Most a kiságyban issza meg a tápszert, és ott próbálom elaltatni, de sajnos ez nagyo nehezen megy. Legtöbbször másfél órát is elszenvedünk, mire elalszik. Ha ott vagyok mellette, csak szórakozik, dobol a kezével, lábával, kalimpál a cumival, röhögcsél. Így sajnos most ott tartunk, hogy 20 percet ott vagyok vele, ha addig nem alszik el, akkor kijövök. Ilyenkor keservesen elkezd sírni, ami max. 1 percig tart, utána csönd lesz, de még vagy fél órát csak fekszik nyitott szemmel. Ha visszamegyek megnézni, újra jön a sírás. Én tudom, hogy ez a sírás nem sok, de engem ez is nagyon bánt, hogy sokszor úgy érzem, hogy magára hagyom. De egyszerűen máshogy nem megy. Van esetleg valami ötletetek, mit lehetne még kipróbálni?

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy biztosan fáradt, ha csak egyszer alszik napközben, akkor is előfordul ez gyakran.

2013. febr. 12. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:
31%
Esti szokásos rituálé (fürdés,tápszer) után puszi,ágy elmondod neki,hogy most alvás következik anya,apa is alszik,mondasz egy mondatot pl Jóéjt kicsim,kimész,5 perc múlva be mész,bent vagy kicsit,elmondod ezt a mondatot,majd ki,ezt addig 5 percenként amíg el nem alszik 3 nap alatt garantáltan megtanul aludni,fiamnak már 6 hónaposan megtanítottam,nem is sírt mindössze 5 percet.
2013. febr. 12. 20:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jól csinálod, de ne menj vissza megnézni, mert akkor csak kizökkented és újra kezdheti előről az elalvást. Ha fél óra kell neki hozzá és csendben elvan, hagyjad.Felnőttek sem alszanak el mindig rögtön. Én a gyerek előtt volt, hogy 90 percig is ébren voltam, pedig higyjétek el, hogy nem feküdtem volna le, ha nem vagyok álmos... Mióta megvan a lányom (20 hónapos és még nem alussza át az éjszakát), sokszor azonnal elalszom, viszont még így is van, amikor fennt vagyok fél órát is.

ÚGyhogy szerintem ez rendben van és addig, amíg ilyen szépen el tud aludni, nem érdemes rajta változtatni - leszámítva azt, hogy ne menj vissza "felzaklatni".

2013. febr. 12. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!