Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » S. O. S! Élet a cumi után?

S. O. S! Élet a cumi után?

Figyelt kérdés
18 hónaposan eltettük a játszócumit. Nappal még egész jól elvan a kislányom.mert amúgy sem használtuk napközben sokat, inkább elalváshoz. Cumisüveggel alszik most el-eszik vagy iszik, aztán elfordul és alszik. de éjjel ha megébred (1kor és hajnali 5kor) akkor mammat kér, s addig sír, amíg nem kap. olyankor akármit csinálok, addig sír...most szoktassam hozzá egy újabb rossz szokáshoz, mikor végre sikerül eltenni a cumit? és akkor azokról hogyan szoktassam le, hogy éjjel nem eszünk kétszer? SEGÍTSETEK!! Köszi
2013. febr. 12. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem még kicsi ahhoz,hogy elvedd,sokkal rosszabb ha elkezd enni éjjel,mint hogy még cumizik elalvásnál vagy ha nyűgös
2013. febr. 12. 20:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Ő maga dobta ki a kiságyból, s az elalvással nincs is gond...csak az éjszakai felébredéssel..
2013. febr. 12. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy kidobta a kiságyból nem azt jelentette, hogy neki már nem kell.

A fiam az összes cumiját kidobja, mégsem alszik el nélküle. Korai volt az elvétel. Inkább használja a visszaalváshoz, mint éjszaka azért keljen fel, hogy egyen.

Add vissza a cumit alváshoz!

2013. febr. 12. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:
az,hogy kidobja nem jelent semmit fiam kicsi kora óta kidobálja,attól még nélküle nem tud elaludni,egy 1,5 éves nagyon kicsi még ehhez fiam lassan 2 éves de eszembe sem jutott elvenni tőle,szüksége van még rá
2013. febr. 12. 21:04
 5/10 anonim ***** válasza:
A játékcumival az a baj, hogy amikor az ember a gyerek szájába adja először, meg sem fordul a fejében, hogy egyszer el is kell majd venni tőle. A lányod kicsi még a leszoktatáshoz,( ha már rászoktattátok )és nem is olyan vészesen "függő" ha napközben nincs folyton a szájában. Ráadásul az éjszaka nem a legalkalmasabb időpontja a gyereknevelésnek cumiról leszoktatás szempontjából. A cumi helyett evés viszont kifejezetten káros. Szóval én arra bíztatlak, hogy add neki vissza a cumiját, ráérsz még lenevelni róla.
2013. febr. 12. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Add vissza, csak zavart éjszakákat okozol neki neg magadnak. Felesleges.
2013. febr. 12. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. A cumisüveget gond nélkül elhagyta a kisfiam néhány hete (most 25 hónapos), a cumit pedig megbeszéltük, hogy csakis alváshoz kapja meg. A cumisüveget nem is kereste, a cumit néha kéri napközben is, de megérti, és elfogadja hiszti nélkül, amikor azt mondom, hogy a "nagy fiúk csak alváshoz cumiznak." Aztán majd az ovisok még ahhoz sem... :) Az éjszakai evés semmilyen szempontból sem tesz jót a kislányodnak szerintem!
2013. febr. 12. 22:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a leírtakat. Bár a kérdés nem az volt, hogy kicsi e még hozzá, mert szerintem minél előbb leszokik róla, annál könnyebben megy. 1 éves kora óta azon voltam, hogy csökkentsük a cumit, kapott vigasztárgyat, s eljutottunk oda, hogy elhagyjuk a cumit. Most meg kell tanulnia feldolgozni azokat az érzelmeket, amelyeket a cumival elnyomtunk. Az hogy éjjel eszik, egyáltalán nem rossz, mert ha ezt a kérdést tettem volna fel, valószínű azt válaszoljátok, hogy persze etessem meg, ha éhes... Nem akarok vitát indítani, csak a kérdésemre szerettem volna választ kapni.
2013. febr. 13. 20:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Eltelt egy hét, nyugodtak az éjszakák, simán elalszik egyedül, mint eddig, nem kel fel éjszaka...

SZUPIIIIIIIIIIIIIII

2013. febr. 18. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Szuper!!! :) Nagyon ügyik vagytok! :)
2013. febr. 18. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!