Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mióta alussza át az éjszakát...

Mióta alussza át az éjszakát kisgyermeked?

Figyelt kérdés
Kicsit közvéleménykutatok, mert nagyon sok mindenkitől hallom, hogy 3 évesen is ébred minden éjszaka kisfia/kislánya. (Bár inkább fiúk)Én szerencsés vagyok, mert 17 hónapos kislányom kb. 10 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. De szeretnénk még kistestvért...mire számíthatok, ha nem lesz szerencsém?:)
2013. febr. 12. 13:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
36%
9 hónapos korától. Rávezettük hogy éjjel aludni kell. Ha rajta múlt volna, ma is ébrednék éjjel 2-3*, ez biztos.
2013. febr. 12. 14:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Első fiam nagyon rossz alvó volt pici korában. 3,5 éves koráig nem aludta át az éjszakát, kb. 3-4x ébredt, de volt, hogy 10x is. 3,5 éves korától végre már nyugodtak az éjszakánink, mert este 9-től reggel 7-ig alszik.

A kicsi fiam most kétéves, de ő már kb. féléves kora óta átalussza az éjszakát.

2013. febr. 12. 14:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Kisfiam 1-8 hónapos koráig átaludta, azóta nem, legalább 2x ébred. :( Most 2.5 éves.
2013. febr. 12. 15:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon lehet tudni, hogy mire számíthatsz, minden gyerek más, más helyzetbe nő bele.

A fiam kb. 16 hónapos korától aludta át az éjszakát, amikor mind a 16 foga kijött, de azóta is 7-ből 3-4 éjszaka felkel.

Ő mindig is sírva ébredt általában, már nem, de még azért előfordul.

A lányom 2 hónapos kora óta átalussza, de ő ott is alszik el egyedül. Nyilván, ha a fiam is ilyen lett volna, hogy berakom az ágyba és alszik, akkor vele is így tettem volna, de nem, ő üvöltött még az ágy gondolatától is, így kézben aludt el.

Szóval nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de nekem sincsenek szép kilátások, ahogy elnézem a válaszokat... :( De legalább az eddigi 4 hónapban aludtunk. Vagyis aludtam, mert a fiamnak mindig apa kell, megnyerte a felébredéseket :)

2013. febr. 12. 23:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag nem lehet azt mondani, hogy pontosan ekkortól. Merthogy a gyerek életében is vannak olyan dolgok amik miatt sajnos még mindig felébred, az más kérdés,hogy kérdez valamit vagy mond valamit vagy csak kér valamit és alszik vissza. Itt gondolok olyanokra, hogy ha beteg, akkor el van dugulva az orra vagy folyik, akkor kel és kifújja vagy ha rosszat álmodik kel és mondja, hogy öleljem át vagy simogassam a hátát. Vagy éppen szomjas (bár ez ritkán van). Szóval még mindig előfordul 4,5 évesen, bár ha minden stimmol, akkor nem ébred egyszer sem.
2013. febr. 13. 09:34
 16/18 anonim ***** válasza:

A fiam 3 hónapos korától

A lányom 3,5 hónapos korától

Viszont mind a kettő visszatért az éjszakai "szórakoztatáshoz" 15 hónapostól 2 éves korukig. Máig nem értem miért, de szerencsére túl vagyunk rajta.

2013. febr. 13. 14:15
 17/18 anonim ***** válasza:
16 hónapos korától, de még mindig nem az összeset. Heti 3mat mondjuk igen, a maradék 4nél meg 1szer, max 2szer kelni kell hozzá. Most 19 hónapos.
2013. febr. 13. 14:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Első gyerekem 1hós koráig 2x ébredt, majd 3hós koráig 1x, és ez az egy étkezés fokozatosan tolódott, lényegében 3hós korára már hajnali 6kor kelt az esti 8-as lefektetés után.

Aztán kb 6-12hó között voltak ébredések, de nem minden éjszaka, ha front volt, vagy fogzás, de cumi a szájába, és már alud is tovább, lényegében átaludta akkor is, csak egy-egy pillanatra kellett hozzá felugrani. Utána jó alvó lett, mostmár kb ha rosszat álmodik akkor ébred fel éjszaka- de ez is elég ritka.

A 2. gyerekem kereken 1hós volt, mikor reggel 6kor felriadtam, hogy úristen, nem evett még... erre a nagy zörgésre ő is felébredt és evett is. Onnantól alszik mint a tej egész éjszaka, nyekkenés nélkül, közel 3éves. Egy-egy rosszálom volt mostanában, de attól még alszik.

A legkisebb fiam pedig 5hetes korától aludta át az éjszakát a mai napig, 13hónapos. Ő is nagyon jó alvó, mint a tesók, egyszuszra alszik este 8tól, reggel 8fél9ig. :))

Nekem nagy szerencsém volt, mert mind a három gyerek nagyon jóalvó.

A nagy is, még az első hónapokban, mikor egyszer ébredt akkor sem éreztem fáradtnak magam, vagy kialvatlannak, mert az az egy hajnali 20perces evése nem készített ki, utána aludt ő is mint a tej.

:))

de nincs erre garancia, hogy kinek hogy alszik a babája. Barátnőmnek volt egy nagyon jó alvó kislánya, aki nagyon hamar átaludta az éjszakát- nagyon jó alvó, és most van egy kisfia, 8hónapos, de még nem volt végigaludt éjszakájuk, nagyon sokat van fent a kicsi és sokat kell dajkálgatni is.

2013. márc. 8. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!