Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiús anyukák, ti hogyan...

Kisfiús anyukák, ti hogyan játszotok nagyon fiús játékokat játszó 4+ kisfiatokkal?

Figyelt kérdés
Kisfiam csak sheriffeset, várkastélyosat, harcosat és ehhez hasonlókat szeret játszani, illetve legózni szeret. Én nem tudok azonosulni ezekkel a játékokkal. Mitévő legyek??? Ti leültök és tudtok ilyen szerepjátékokat játszani egész nap?
2013. febr. 11. 23:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, szoktam. Nekem fiam és lányom is van, alkalmazkodni kell az igényeikhez.

Ez olyan, mint amikor a férjem leül a babák haját fésülgetni. Ő biztosan szívesebben játszana autókkal, Legokkal, de ez van. :)

Nekem nem jelent problémát harcosokat játszani.

2013. febr. 12. 07:13
 2/5 anonim ***** válasza:
En sem szeretem a Lego Ninjago harcosokat... Nagyon ritkan leulok vele ilyent jatszani, de inkabb beszervezek mas ilyen koru kis baratokat, hogy vele jatsszonak.
2013. febr. 12. 10:07
 3/5 A kérdező kommentje:

Fiam jelenleg nem jár oviba (november óta) és egész nap ilyeneket játszik/játszana és folyamatosan hív, hogy játszam vele. Nemigazán megy.

Mitévő legyek? Egyéb játék nem köti le, sem a társas, sem a rajzolás, sem semmi ilyesmi.

Nekem is van egy kislányom is. Együtt játszanak, de folyamatosan hív, hogy legyen ilyen-olyan harcos. Mindig durvább játékokat akar játszani, mert kisfiú-ezt mondják, hogy ez az oka. De nekem akkor sem megy az azonosulás:(

2013. febr. 12. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:

lányom és fiam is van... amikor már nem nagyon van ötletem, vagy a fiam esetében kezdene eldurvulni a szerepjáték, akkor igyekszem valami mellékvágányra terelni a történetet pl "akkor most építsünk egy katapultot nekik, hogy a kastély kapuját áttörhessék" és akkor onnantól az építésé a főszerep legalább 10 percig. persze utána le kell játszani az áttörést is, de akkor meg "éppen megjelennek a tűzokádó sárkányok, lángba borítják a csatateret, mindenkinek el kell bújnia! Találjuk ki a fedezék védelmében, hogy milyen csapdával ejtsük fogságba a sárkányokat!" vagy mittomén, akkor agyalunk, ötletelünk ... és addig sem üvöltve csépeljük egymást. Szóval valahogy igyekszem olyasmi irányba vinni a történteket és a képzeletét ,ami ugyan az ő érdeklődési körén belülre esik, de nem a konkrét attack-ról szól.

És így tudom bevonni kézműves tevékenységekbe is,amit egyébként nem szokott magától és nem szeret, de kartonból vágtunk-ragasztottunk-festettünk már mindenféle hadigépezetet, meg várkastélyt, vagy nekiálltunk gyurmából meg egyéb kellékekből tereptárgyakat készíteni, csináltunk közösen társasjátékot így sajátkezű-módra, és hát addig sem egymást csépeltük.

legózni szerencsére imádok :) azzal nincs gondom (inkább az időhiánnyal)

2013. febr. 12. 14:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Hmm, ez nálunk is nehéz kérdés. Szerencsére nálunk csak repülőzés, kukásautózás és dinoszauruszozás van. A dínós a legagrszesszívabb, ott nekem kell lenni a T-rexnek, aki megeszi a szegény hosszúnyakúakat.

Sajna nekem még ez se megy hosszú távon, negyed óráig bírom, utána beleőrülök. Szerencsére délutánonként legtöbbször "bandázunk", a fiam a barátaival játszik ilyeneket, hétvégén meg apára hárul ez a feladat...

2013. febr. 13. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!