Miket szoktatok játszani 3 éves kisfiatokkal?
Mindenhez kell egy kicsi pénz. Lehet rajzolni, házat ragasztani papírból, házilag puzzle-t készíteni állatrajzokból. Eljátszani, hogy élelmiszerboltba, piacra, ruhaüzletbe mentek vásárolni. Egyszerű gyakorlatokat mutatva tornázni, énekelni.
Még ha nagyon kreatív vagy akkor is egy kis pénzt be kell fektetni, esetleg interneten lehetnek ingyenes gyerekfejlesztő játékok.
Üdv a klubban, szintén hároméves fiam van. :)
Hát az enyém mint akit felhúztak pörög egész nap ezért szinte mindig fogócska lesz a bulyócskából, bábozásból, csipcsipcsókából.
Ne kenődj el, én is azt hittem folyton festékekkel, gyurmával, meg levél-makkbábokat csinálva fogunk játszani ehhez képest a fal összekenésen kívül egyik se érdekelte nagyon. :)
De szoktunk bábozva mesélni hova megy a kicsi autó, jaj most építünk neki garázst vagy tornyot, hogy vannak a lámpák, versenyezzünk, esetleg sorba rakjuk válassza ki a pirost, a zöld kocsit, melyik a nagyobb mennyi van, kockákból vagy füzetből alagutat neki. Ha megvan miért van oda ahhoz rakni valamit hozzá, hogy számolja meg, dolgoztasd csak. :)
Ha van rá hely egy kicsi zugban ahol nem mászkáltok építeni plédtetőből bunkert párnákkal, rágcsával ott mesélni a bábokkal azt imádják.
Nagyon szeretik mikor valami "titkos" "nagyos" dolgot csinálhatnak ami olyan különleges neki de te se kapsz szívrohamot mert eltört valamit vagy ilyesmi.
Nálnuk mondjuk a legnagyobb hepaj fürdésnél van habbal, edényekkel (fagyis bödön,tejfölös vagy csak a homokozó szett) pár strapabíró autó, bábu, minnél másabb edények nekem még a virágspriccelőmet is elcseni amibe sose rakok vegyszert így biztos jó kis habpakolások, autó mosoda, fogmosás lesz csak győzd kiszedni a kádból. :)
Virágot is szeretnek öntözni bevonva a háztartásba ha van kertetek nyáron azt is imádják mert fontosnak érzik magukat s nagyon büszkék jé hogy tudnak anyunak segíteni! :)
Adj feladatokat neki vond be a dolgaidba az neki játék lehet büszke is lesz magára, ösztönözd szedjen csak virágot, falevelet majd milyen szépen lehet sima hengeres rakasztóval(a folyékony még túl durva lehet:D) papírra ragasztani vagy csigabigaházakat keresni.
Ha épp nem jut semmi játék eszedbe csak énekelgess neki azt is imádják, mindegyiket más ritmusba gyorsan megtanulják s addig is olyan mintha anyuval csinálna valamit (pedig lehet épp a rántást kavarod vagy krumplit pucolsz) s nem a tévét nézi. :)
Sok jó versike van a neten is a kedvenc játékairól párat tanulj meg, hogy ő is élvezhesse s "máshogy" is láthassa az autót, nyuszit plüssöt, kispárnát, kedvenc dinóját.
Bújócska, fogócska, anyarajzoljnekem!(ez a "kedvencem", egész nap firkálok, pedig megutáltam a rajzolást), vagy anya olvas(ást tanít), vagy közösen főzünk-sütünk(imád)
De amúgy mint a búgócsiga néha követni se tudom, pörög mit a ringlispir.
Nem kell, hogy te találj ki játékokat. Van olyan gyerek, aki jobban igényli, hogy együtt játsszon egy felnőttel, van amelyik inkább maga szeret kitalálni dolgokat.
Ha ő nem igényli, akkor nem kell minden áron bekapcsolódnod, ill. "foglalkoztatnod". Azért a meseolvasás ne maradjon el, rajzolgatni, festegetni is lehet együtt, de ezekhez nem kell nagy fantázia. Elég, ha van a gyereknek, márpedig nekik szokott lenni :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!