Azok a gyerekeknél, akik kihagyták a mászást-kúszást és 8-9 hónaposan azonnal az álldogálással majd a járással kezdték, később ez milyen problémát okozhat?
Nagyon sok esetben tanulási probléma lép fel ovi vége felé, iskolás kor elején. Főleg diszlexia, diszgráfia.
Az is erre utaló jel, ha egy dologban kiemelkedő, ilyen pl. a névmemória, ami nem kötődik az látott dolgokhoz.
A kúszás, mászás, azaz ellentétes kéz- láb mozgás olyan agyi összeköttetéseket alakítanak ki, amelyek, ha ezek elmaradnak, probléma lehet belőlük.
Nem "előírás", hogy minden gyerek diszes lesz ha nem mászik, de (szinte) az összes diszes "kórtörténetében" kiderül, hogy nem mászott.
Nem véletlen, hogy még a kisiskolásokat is "megtanítják" mászni ha ilyen jellegű probléma merül fel.
Én voltam konduktornál a lányomnál, mert nagyon profin kúszott, aztán hirtelen felállt és féltem, hogy el fog indulni mászás nélkül.
Azt mondta, az a legjobb, ha MINDEN mozgás megvan a gyereknél, DE ha nincs, akkor se lesz biztosan tanulási problémája.
Fordítva van: akiknek van tanulási problémája, azokról gyakran kiderül, hogy kimaradt egy fejlődési lépés, de ez nem azt jelenti, hogy ha a gyereknek kimarad valami, akkor biztosan baja lesz később.
Ez amolyan "minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár" - dolog. Ha érted mire gondolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!