Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Azok a gyerekeknél, akik...

Azok a gyerekeknél, akik kihagyták a mászást-kúszást és 8-9 hónaposan azonnal az álldogálással majd a járással kezdték, később ez milyen problémát okozhat?

Figyelt kérdés
2013. febr. 10. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Lányom 8 hónaposan állt fel, 10 hónaposan mászott, 11 hónaposan kapaszkodva elindult, 1 évesen kezdett el járni egyedül, de kúszni sose kúszott....azaz...2 évesen rendszeresen végigkúszta a nagymama lakását:-)) Most 3 éves és nagyon jó a memóriája, fôleg a névmemóriája. Problémát nem látok nála egy szálat se.
2013. febr. 10. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok esetben tanulási probléma lép fel ovi vége felé, iskolás kor elején. Főleg diszlexia, diszgráfia.

Az is erre utaló jel, ha egy dologban kiemelkedő, ilyen pl. a névmemória, ami nem kötődik az látott dolgokhoz.

2013. febr. 10. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Írással, és olvasással(szövegértéssel) lehet probléma az iskolában, ahogy már előttem is írták.
2013. febr. 10. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:
32%
semmi probléma nincsen minden gyerek másképp fejlődik nincsen előírva hogy annak a gyereknek mászni kúszni kell ha neki érdekesebb a felállás és a menés akkor mi a probléma. A kisfiam 13 éves jeles tanuló semmi gond nem volt az olvasással a szövegértéssel és az írással sem
2013. febr. 10. 21:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A kúszás, mászás, azaz ellentétes kéz- láb mozgás olyan agyi összeköttetéseket alakítanak ki, amelyek, ha ezek elmaradnak, probléma lehet belőlük.

Nem "előírás", hogy minden gyerek diszes lesz ha nem mászik, de (szinte) az összes diszes "kórtörténetében" kiderül, hogy nem mászott.

Nem véletlen, hogy még a kisiskolásokat is "megtanítják" mászni ha ilyen jellegű probléma merül fel.

2013. febr. 10. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam konduktornál a lányomnál, mert nagyon profin kúszott, aztán hirtelen felállt és féltem, hogy el fog indulni mászás nélkül.

Azt mondta, az a legjobb, ha MINDEN mozgás megvan a gyereknél, DE ha nincs, akkor se lesz biztosan tanulási problémája.

Fordítva van: akiknek van tanulási problémája, azokról gyakran kiderül, hogy kimaradt egy fejlődési lépés, de ez nem azt jelenti, hogy ha a gyereknek kimarad valami, akkor biztosan baja lesz később.

Ez amolyan "minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár" - dolog. Ha érted mire gondolok :)

2013. febr. 11. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!