Mi lesz így a fogmosással?
Jutalom!
Adj neki 1 matricát ha fogat mos.
Oviban majd rákap, ott mindenki mossa, majd a többiek után megy, és ő is csinálja.
szia, mi is ezzel szenvedünk..:-//
itt a kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Mi még csak Nenedentet használunk, víz és köpés nélkül. Minimum egy éve mossuk a fogát, de már nem is minden nap, mert nem rajong érte és keveset hagyja, meg ellenáll. Már többféle fogkefét vettem, hátha a sörtéjét nem szereti. Most már Curaproxot használ ő is (felnőtt méret), mert az jó sűrű és puha. Én is magyarázom neki mindig, miért kell fogat mosni, de nem mindig hatja meg. Valamikor hajlandóbb, máskor kevésbé.
Köszi a tanácsokat, majd próbálkozom velük :)
Elektromos fogkefe? Nagyon sokféle mesehős figurásba lehet kapni, válassza ki ami neki tetszik.
Vagy nemrég vettem egy Hello Kitty-set, ez nem elektromos, de ha megnyomjuk az alját kb 1 percig pirosan villog, jelzi hogy addig kell fogat mosni, és csillogó porok mozognak benne, nagyon szép. A Clair's-ben vettem.
Akkor, én többféle fogkrémet szoktam venni, kéket, rózsaszínt, és kis mennyiséget a kád szélén összekeverve lila lesz belőle. Ettől általában megjön a kedve a fogmosáshoz.
Próbáltad már hogy saját maga mossa a fogát? Már lehetne hagyni hogy ő mossa, most kezdődik az önállósodási korszak, lehet hogy ezt is egyedül szeretné.
Én is szoktam riogatni csúnya fogakkal, nálunk van egy példa, az unokatesója, akinek sajnos feketék a fogai, soha nem mossa és kólát iszik, vele szoktam riogatni, ha ő sem mos fogat, akkor neki is olyan csúnya feketék lesznek a fogai és nagyon fog fájni. Ettől mindig megijed, és megmossa.
Ezek jutottak eszembe, de jó ha minél több trükköt tudsz, mert ezek ideig-óráig hatnak, az érdekes fogkefe, fogkrém pár nap múlva már nem lesz érdekes, úgyhogy ki kell találni egy újabb trükköt.
Nem baj, majd megtanulja. Az én lányom is bénán mossa, pedig már 4 éves lesz, nem engedi hogy segítsek. Majd előbb-utóbb megtanulja a helyes technikát is, elég ha egyelőre azt tudja, hogy kell a rendszeres fogmosás. Csak szoktam őt irányítani, hogy még hol mossa meg.
Még az jutott eszembe, hogy kint van már az összes foga? Mert ha még nem, akkor esetleg érzékeny lehet az ínye, és azért nem akar néha fogat mosni. A helyébe te sem örülnél, ha beléd erőltetnék a fogkefét. Ha nagyon nem akarja nem kell erőltetni, viszont minden alkalommal meg kell kérdezni, nehogy elfelejtse, hogy fogat kell mosni.
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!