Aki utálja ezeket a kérdéseket ne válaszoljon de kaptatok már GYED-et?
Szia!
Én tegnap kaptam, de nekem a munkáltatóm küldi.
A gyermekgondozási díjat havonta utólag kell folyósítani, kifizetőhely esetén a bérfizetési napon,
az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv pedig a tárgyhónapot követő hó 10. napjáig
teljesítik azt, az igénylő kérelme szerint postai úton vagy bankszámlára átutalással.
A határidő lejártát követően kifizetett ellátások esetén a késedelembe esett egészségbiztosítási pénztári
szakigazgatási szerv kamatot köteles fizetni a gyedre jogosult részére (nem kell megfizetni a kamatot a
folyósított előleg összege utána, illetve ha a kamat összege nem haladja meg az 1000 Ft-ot). A
késedelemre fizetett kamat mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes
jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.
Tehát ma 7-dike van, még nincsenek elkésve, de mivel 10-dike vasárnap, holnap elvileg meg kell kapnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!